Velkommen som tillitsvalgt

Hei! Så fint at du har blitt tillitsvalgt, vi gleder oss til å samarbeide med deg! Nedenfor finner du noen råd og tips til deg i rollen som tillitsvalgt. Og husk, vi er aldri lenger enn en telefon unna.

Er du fersk som tillitsvalgt og ikke fått opplæring enda?

Vi har laget en liten presentasjon om dine roller og oppgaver, som en første introduksjon. Ikke nøl med å ta kontakt med ditt regionkontor i Parat dersom du har spørsmål eller havner i situasjoner som du ikke vet hvordan du skal håndtere.

Bli en medspiller på arbeidsplassen – håndbok i praktisk organisasjonsarbeid

Huskeliste for nye tillitsvalgte:

- Etter et valg må du sende melding til arbeidsgiver om hvem som er ny tillitsvalgt. Send inn navn, adresse, arbeidssted, telefon og e-postadresse.

- Send inn en oversikt over tillitsvalgte og styremedlemmer til Parat.

- Fordel styrearbeidet mest mulig.

- Sett opp forslag til møteplan for minst et halvår av gangen.

- Meld deg på kurs! Ta grunnkursene så raskt som mulig. Etterpå kan du melde deg på våre fordypningskurs i f.eks. forhandlingsteknikk.

- Lær deg å prioritere. Det er ikke sikkert at alle saker er like viktige til enhver tid. Stol på din egen dømmekraft og ta kontakt med sekretariatet hvis du er i tvil.

- Bli kjent med våre nettsider, og ta i bruk tillitsvalgtverktøyet som du finner på "Min side".

- Bli kjent med Parats sekretariat. Har du behov for å snakke med oss for å få tips og råd i ditt tillitsvalgtarbeid? Våre rådgivere er her for å hjelpe deg – ta kontakt med ditt nærmeste regionkontor. Du kan også kontakte vår forhandlingsavdeling eller vår juridiske avdeling. Gjelder det spørsmål knyttet til medlemsregister eller kontingent, kontakt gjerne vår serviceavdeling.

- Kommuniser med medlemmene dine via (jevnlige) e-poster, og opprett gjerne en lukket Facebook-gruppe som kan fungere som et forum for spørsmål og diskusjon.

- Kommunikasjon om saker med ledelsen og individuelle saker som involverer medlemmer bør være skriftlig før du tar den videre. Dokumentasjon er viktig. Bruk e-post.

- Skaff deg vervemateriell fra Parat. Ta kontakt med ditt regionkontor, så hjelper de deg videre.

- Meld deg på kurs (du vet det er viktig når det står to ganger!) Du lærer mer om dine rettigheter og plikter og får muligheten til å snakke med andre tillitsvalgte. Parat dekker alle kostnader.

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Powered by Labrador CMS