Mer utbetalt med YS Pensjon

Med 2021 kom to gode nyheter for pensjonen din: Egen pensjonskonto ble lansert, noe som gir deg mer kontroll og valgfrihet rundt pensjonen din. I tillegg kom den nye medlemsfordelen YS Pensjon, som kan gi deg lavere kostnader knyttet til forvaltningen av denne pensjonskontoen. Begge disse nyhetene betyr mer i pensjon for deg.

Egen pensjonskonto trådte i kraft 1. januar 2021 som et resultat av endringer i innskuddspensjonsloven. Formålet har vært å gjøre pensjon enklere. Ansatte skal få økt innflytelse over pensjonen sin, bedre oversikt og informasjon, og sist men ikke minst, lavere kostnader.

– Med egen pensjonskonto får ansatte i bedrifter med en innskuddspensjonsordning samlet pensjonen sin på én konto, sier Liven Sandell, pensjonsspesialist i Nordea Liv.

– Som du kanskje vet kan du ha opptjent pensjon fra tidligere arbeidsgivere med innskuddspensjon liggende i ulike selskap. Disse pensjonsrettighetene kalles pensjonskapitalbevis. Det er disse, sammen med den pensjonsordningen du har hos dagens arbeidsgiver, som nå samles på ett sted – i en egen pensjonskonto.

Er du usikker på hvor pensjonen din er i dag, hva du har spart opp og hva du betaler i kostnader? Sjekk pensjonen din på norskpensjon.no

Nå kan du velge selv – det kan lønne seg

– Et viktig poeng med egen pensjonskonto er at du skal få økt valgfrihet og innflytelse over pensjonen din, forteller Liven Sandell.

– Du skal selv kunne velge hvor du vil ha din egen pensjonskonto, uavhengig av hvilket selskap arbeidsgiveren din benytter som pensjonsleverandør. Dette kan gi deg lavere kostnader og flere fordeler enn der du automatisk vil bli flyttet hvis du ikke velger selv.

YS Pensjon – din nye medlemsfordel for økt pensjon

Som medlem av et YS-forbund får du nå tilgang til en ny avtale fremforhandlet av YS. Samarbeidsavtalen mellom YS Pensjon og Nordea Liv sikrer medlemmer i tilknyttede forbund spesielt gode priser på forvaltningen av din egen pensjonskonto. For deg betyr dette lavere kostander og mer i pensjon. Å slutte seg til YS Pensjon kan spare deg for kostnader og gi deg flere tusen kroner ekstra som pensjonist. Hvis du ikke foretar deg noe med egen pensjonskonto, samles pensjonen din der arbeidsgiver har plassert innskuddspensjonen i dag.

Ikke bare lavere kostnader

Hva sier folk er viktig for valg av pensjonsleverandør? En undersøkelse Nordea gjennomførte nylig viste at pris på forvaltningen og historisk god avkastning kommer høyt opp på listen. Det samme gjelder oversikt og tilgjengelighet. Over halvparten av de spurte ønsket seg gode digitale løsninger, og for mange har bærekraftig pensjonssparing blitt viktig. Alt dette er faktorer som YS tok med i vurderingen av pensjonsleverandør, og som du nå får glede av gjennom YS Pensjon.

Hvordan går jeg frem for å få medlemsfordelene?

Egen pensjonskonto gir deg som nevnt valgfrihet, og det betyr at du selv kan velge hvor du vil ha pensjonen din samlet. Dette heter «selvvalgt leverandør», og er noe du kan gjøre nå. Gå inn på yspensjon.no og gi din fullmakt til din at egen pensjonskonto opprettes hos Nordea Liv med alle medlemsfordelene YS Pensjon tilbyr. I tillegg til at du får en egen pensjonskonto hvor alle dine opptjente pensjonspenger samles, kan du selv bestemme hvem som skal forvalte pensjonskontoen din, uavhengig av hvilken leverandør arbeidsgiveren din bruker.

Les mer om YS Pensjon

Har du ikke innskuddspensjon hos nåværende arbeidsgiver, men pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold? Da vil det i løpet av året bli åpnet for at du kan flytte pensjonskapitalbevis til YS Pensjon og med de samme fordelene. Informasjon om når du kan benytte deg av dette tilbudet kommer så snart det er på plass.

Hvorfor velge YS Pensjon?

  • Du får en av markedets laveste forvaltningskostnader.
  • Lavere kostnader gir deg mer pensjon.
  • Du får tilgang til mobilløsningen YS Boost.
  • Der du får total oversikt og kontroll over pensjonen din.
  • Ta grepene som gir deg mer i pensjon!
  • Bærekraftig pensjonssparing med god avkastning.
  • Bidra til en mer bærekraftig samfunnsutvikling.
  • Du får trygg forvaltning hos Nordea, som er Nordens største kapitalforvalter.
  • Nordea sikrer god forvaltning av pensjonen din gjennom hele yrkeslivet og pensjonisttilværelsen.
  • Ingen administrasjonskostnader – velg mellom et bredt utvalg av investeringsprofiler.
Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Powered by Labrador CMS