Gratis e-læringskurs

Parats egen kursvirksomhet er satt på vent på grunn av koronapandemien, men vi har samlet en rekke gratis nettkurs du som medlem eller tillitsvalgt kan ta på egen hånd. Se oversikten her!

Universitet- og høgskolekurs: MOOC

MOOC er en fellesside for såkalte "Massive Open Online Courses", altså akademiske kurs fra norske universiteter og høgskoler. Mange av nettkursene er gratis, og disse er merket spesielt.

Universitet- og høgskolekurs: NTNU

NTNU tilbyr åpent nettkurs i det aktuelle temaet digital transformasjon og bærekraft. Kurset legger vekt på hva den økte digitaliseringen av samfunnet innebærer, hvilke konsekvenser den har for individer, organisasjoner og på samfunnsnivå. Hvilke utfordringer skaper nye teknologier?

OsloMet

OsloMet har både korte kurs og lengre utdanninger innenfor mange ulike fagområder. Nå tilbyr de utdanninger spesielt tilpasset for deg som er permittert eller arbeidsledig som følge av koronapandemien, og det er helt gratis å delta.

Difi

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring og Digitaliseringsdirektoratet tilbyr hele 37 åpne nettkurs fordelt på ni temaer på sin læringsplattform. De fleste kursene er vinklet mot statlig sektor, men man kan også finne kurs i klarspråk, økonomiregelverk og ledelse.

Kompetanse Norge

Kompetanse Norge har et knippe nettkurs i basisferdigheter, blant annet digitale ferdigheter, matte og regning, skriving og lesing, og muntlig kommunikasjon.

Nettbasertekurs.no

På Nettbaserte Kurs er finner man åpne e-læringskurs i blant annet mental trening, stressmestring, ledelse, hukommelse, og skriving.

Utdannet.no: Digitale og tekniske kurs

På nettsiden utdannet.no finner man videobaserte kurs på norsk om digitale temaer som Adobe Photoshop, digital markedsføring, markedsføring på sosiale medier, og mye mer.

Knowledge Group: Office-programmene

Knowledge Group gir deg gratis videoleksjoner på Youtube i Windows Office-programmene, deriblant Word, Excel, Powerpoint og mer. Man lærer alt fra det helt enkle til det mer avanserte.

Athenas

Athenas er nå klar med en perlerekke av gratis foredrag på nett, hvor du kan oppleve en av våre dyktige foredragsholdere på din egen pc, nettbrett eller mobiltelefon. Mens vi venter! Hvorfor mens vi venter? Jo, fordi det er det vi gjør i disse tider. Det eneste vi kan gjøre, vente og forberede oss på en tid etter dette.

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Powered by Labrador CMS