Informasjon til blivende pensjonister

Dette er et utdrag av brosjyren du får fra Parat sentralt, når du gir beskjed til din tillitsvalgt at du har tenkt å pensjonere deg. Kjære blivende pensjonist

Et langt liv i arbeidslivet er slutt og du er nå blitt pensjonist.

Din livssituasjon har forandret seg, enten fordi du går over i pensjonistenes rekker pga. alder, eller fordi du har mistet evnen til å kunne fortsette i arbeidet. Uansett får du mer tid til rådighet, slik at du kanskje kan gjøre det du lenge har hatt lyst til å gjøre, enten det er å reise, delta på ulike arrangementer/kurs og ikke minst mer tid sammen med familien. Så fremt du benytter de mulighetene som ligger der, står du kanskje foran den beste perioden i livet ditt.

Og oppe i alt dette dukker kanskje følgende spørsmål fram: Hva med min forsikring jeg har gjennom YS, hva med billigere bensin osv? Kan jeg fortsette mitt medlemskap i Parat? Til det kan vi svare et ubetinget JA, og det beste av alt; du beholder de medlemsfordelene og de rettighetene du har som yrkesaktiv (se nedenfor)!

Hvem kan være medlem av Parat pensjonist?

Alle tidligere yrkesaktive som har vært medlem av Parat, og som går over i pensjonistenes rekker, uansett type pensjonist, fortsetter automatisk som medlem gjennom en liten årskontingent.

Se: Hva koster det

Når, eller hvis du ikke ønsker å fortsette som medlem, må du gi skriftlig beskjed til Parat via din tilitsvalgte, enten per brev, faks eller e-post.

Hvorfor skal du være medlem av Parat pensjonist?

Som pensjonistmedlem opprettholder du de medlemsfordeler og rettigheter du hadde som yrkesaktiv, med unntak av hjelp i arbeidsforhold og utdanningsstipend.

I tillegg til dette vil du få tilbud om ulike aktiviteter fra den enkelte pensjonistgruppe i den regionen/ fylket du tilhører, det være seg temadager, turer, konserter osv. Som du forstår må du absolutt være pensjonistmedlem i Parat.

Organisering

Parat har et sentralt pensjonistutvalg som skal legge til rette for at du som pensjonist føler tilhørighet til din egen arbeidstakerorganisasjon. Vi i utvalget skal jobbe for at du får et godt tilbud som pensjonistmedlem, tilbud som er av både faglig, sosial og/eller kulturell karakter.

Utvalget skal også være høringsinstans for Parat i generelle saker, og i saker som direkte berører pensjonistene. I tillegg står utvalgets medlemmer fritt til å ta opp saker av særlig betydning for pensjonistmedlemmene.

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Powered by Labrador CMS