Deltidsstudier – ny studieplan fra 2022

Parat tilbyr studiepoenggivende kurs i samarbeid med universitet og høgskoler. Dette har vist seg å være et populært tilbud for erfarne tillitsvalgte som ønsker faglig videreutvikling eller å formalisere den kompetansen de har tilegnet seg i rollen som tillitsvalgt.

I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr vi studier for tillitsvalgte som tilsvarer et årsstudium på 60 studiepoeng. Dette består av flere selvstendige moduler/kurs, herav to obligatoriske og fire valgfrie. Det legges ikke opp til at de skal tas fortløpende, da dette vil bli for arbeidskrevende samtidig med tillitsverv og jobb. Modulene er satt opp i en forutsigbar rekkefølge, noe som skal gjøre det lettere å vite når det vil bli holdt neste gang.

Tillitsvalgte som har oppnådd 60 studiepoeng får automatisk generell studiekompetanse, noe som åpner for videre studier ved universitet og høgskoler. Studiene kan inngå som en del av en bachelorutdanning eller som påbygning om man allerede har fag fra universitet/høgskoler.

Stor interesse

Det er stor interesse for dette tilbudet og tillitsvalgte vil bli prioritert med utgangspunkt i hvilket verv de har og hvor lenge de har vært tillitsvalgte. For å ha utbytte av studiet stilles det krav om at deltakerne har gjennomført grunnopplæringen i Parat eller har tilsvarende kompetanse, i tillegg til erfaring som tillitsvalgt. Gjennomsnittlig koster en studieplass med undervisning, litteratur, reise og opphold fra 15.000 til 30.000 kr. Parat dekker disse kostnadene, men siden innholdet går utover det som er nødvendig for å fungere godt i rollen som tillitsvalgt, dekkes ikke tapt arbeidsfortjeneste på studiet. Du kan maksimalt ta en kursmodul pr kalenderår.

To obligatoriske og fire valgfrie moduler

Et årsstudium er på 60 studiepoeng, men det er fullt mulig å ta kun én modul/kurs. De som tidligere har tatt eksamen i noen av disse modulene behøver ikke gjennomføre modulen på nytt, men kan søke Universitetet i Sørøst-Norge om å få godkjent studiet de allerede har tatt eksamen i.

Lengre kurs har en fysisk samling, resten av samlingene er nettbasert. I tillegg må det leveres en obligatorisk oppgave, enten individuelt eller som gruppebesvarelse. Avsluttende hjemmeeksamen varer i 3-4 dager.

Emne

Stp

Semester

Coaching og ledelse - valgfri

15

V2022

Endringsledelse - valgfri

7,5

H2022

Arbeidsrett - obligatorisk

15

V2023

HRM - valgfri

15

H2023

Nettverk og relasjonsbygging - obligatorisk

15

V2024

Prosjektledelse - valgfri

7,5

H2024

Coaching og ledelse – valgfri

15 stp

V2025

Opptakskrav

Generell studiekompetanse (fullført og bestått videregående skole). Alternativt realkompetanse til grunnstudier.

Les mer om de enkelte kursene i den elektroniske kurskalenderen eller ta kontakt med regionkontoret eller kurs@parat.com.

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Powered by Labrador CMS