Johan Hovde. Foto: Vetle Daler

Reagerer på påstand om machokultur

Parat forsvar-leder Johan Hovde reagerer på en lederartikkel i Aftenposten, der det hevdes at Forsvaret er kvinnefiendtlig. – Vi oppfatter ikke at det er en utbredt machokultur i Forsvaret, sier han til Parat24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var fredag 18. oktober at Aftenposten på lederplass hevdet at Forsvaret har et stempel som kvinnefiendtlig. Det fikk Parat forsvar-lederen til å reagere. Sammen med Jens B Jahren, leder i YS-forbundet Befalets fellesorganisasjon (BFO), gikk han i rette med påstandene i en kommentar i avisen tirsdag.

Til Parat24 sier Hovde at de fleste trives i Forsvaret, men at det likevel er behov for å være bevisst på problemstillingen.

– Forsvaret tar trakassering på det høyeste alvor, og jobber med en rekke tiltak for et inkluderende arbeidsmiljø. Forsvaret har blant annet tilsatt en egen prosjektoffiser som kun jobber med implementering av disse tiltakene. Forsvaret har også satt ned en egen arbeidsgruppe hvor både blant annet Parat forsvar og BFO er representert med sentrale tillitsvalgte. I tillegg deltar vi også i en arbeidsgruppe som jobber med å finne tiltak som skal gi en bedre kjønnsbalanse i karrierestillinger, sier Hovde.

Les også: Forsvaret er ikke kvinnefiendtlig

Les også: Inspirert av utelivskampanje mot trakassering

Powered by Labrador CMS