Les

Kjerkol: Apotekvaksinering fungerer bra

Farmasiforbundets leder Bodil Røkke (t.v) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Foto: Vetle Daler
Apotekene er i full gang med koronavaksinering, etter at regjeringen gjorde det enklere for kommunene å bruke dem i vaksinearbeidet. Tirsdag fikk helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol oppleve vaksineringen i praksis.
Av Vetle Daler Publisert dato 26.01.2022 16:50 redigert 31.01.2022 11:26
Presse, ordfører og sentrale bransjefolk var til stede da Kjerkol besøkte Apotek 1 på Ski storsenter utenfor Oslo. Hun mener vaksinering i apotek fungerer bra.
– At man kan få satt vaksine på apotek, og at kommunen her i Nordre Follo bruker det som et supplement i tillegg til sitt eget vaksinesenter, virker å være en god løsning, sier hun til Parat24.

Tidligere har det vært opp til hver kommune å involvere apotekene i vaksineringen, og apotekene har ikke vært en del av det nasjonale vaksineprogrammet. Nå har det blitt utarbeidet en standardavtale, som gjør det enklere for kommunene å bruke apotekene i vaksineringen.
– Og så plukker staten opp regninga, uten at kommunen trenger å forskuttere eller betale for et mellomlegg. Så det har også vært en del av målsettinga, å gjøre det enkelt, sier Kjerkol.

Både farmasøyter og apotekteknikere setter vaksiner i apoteket etter å ha gjennomgått en egen opplæring. Bodil Røkke er leder i Farmasiforbundet i Parat, som organiserer de fleste av landets apotekteknikere. Hun er svært fornøyd med den nye ordningen.
– Vi har jo etterspurt å ta i bruk apotekene en god stund, så vi synes det er veldig på sin plass at vi nå blir brukt. Vi er en kjemperessurs og kapasitet i apotekene som er verdt å ta i bruk, spesielt på vaksinering, men også kanskje potensielle andre lignende tiltak senere, sier hun. 

Les også: Apotekene skal bidra til korona-vaksinering

Se video fra apotekbesøket:

Våre medlemsblader
Video

Følg Lederkonferansen direkte

Arendalsuka 2023: Brann og havari: Hvordan står det til med flysikkerheten på bakken?

Parat forsvar: Kiel-seminaret 2023

Arendalsuka 2023: Trenger vi NAV-kontoret i 2035?

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo