Farmasiforbundets leder Bodil Røkke. Foto: Vetle Daler

Apotek skal bidra til korona-vaksinering

Apotekene får viktigere rolle i vaksineringen mot covid-19, melder regjeringen. – Det er gledelig at vi nå blir lyttet til og tatt i bruk, sier Bodil Røkke, forbundsleder i Farmasiforbundet i Parat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skal bli enklere for kommunene å få vaksinasjonshjelp fra apotekene. Regjeringen ber også Forsvaret om å bistå kommuner som får behov for det med vaksineringen.

– Vi vil forenkle samarbeidet mellom kommuner og apotek, slik at også apotekene kan hjelpe til med vaksineringen. Flere kommuner gjør det i dag, nå ønsker vi at det kan bli en nasjonal ordning, så også denne ressursen kan brukes fullt ut, sa statsminister Jonas Gahr Støre på regjeringens pressekonferanse mandag kveld.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkhol sier det er viktig at folk nå takker ja til oppfriskningsdose.

– Apotekene har signalisert at de er klare til å hjelpe med vaksineringen. Nå forenkles samarbeidet mellom kommuner og apotek ved at det utarbeides en standardavtale som kommuner kan bruke ved behov. Nå blir det enklere for kommunene å bruke apotekene i vaksineringen av befolkningen, sier Kjerkol.

Bodil Røkke er forbundsleder i Farmasiforbundet i Parat, som organiserer de fleste av landets apotekteknikere. Farmasiforbundet har flere ganger tatt til orde for at apotekansatte utgjør en stor ressurs som kan brukes i det viktige vaksinasjonsarbeidet.

– Det er gledelig at vi nå blir lyttet til og tatt i bruk, sier hun til Parat24.

– Når man nå gjør en oppskalering av vaksinekapasiteten til rundt 400 000 doser per uke til ut januar ønsker vi å bidra til å nå målet, sier hun.

Les også: Apotekansatte ber om at alle ressurser benyttes i vaksinearbeidet

Powered by Labrador CMS