Pilotforbundet: – Handler om norske arbeidsplasser

Torsdag kommenterte nestleder i Parat, Anneli Nyberg, og leder i Pilotforbundet i Parat, Oddbjørn Holsether, stortingsmeldingen Nasjonal luftfartsstrategi, under en høring på Stortinget. Lederne ba om en mer sosialt bærekraftig bransje, og oppfordret til å se på krav i lovverket rundt driftstillatelser for luftfart i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Pilotforbundet mener at en lovgivning etter modellen som i dag brukes i Frankrike må på plass i Norge. Holsether viser til lovverket som sier at flyselskaper i Frankrike, som skal betjene det franske markedet, må følge fransk lov, og franske betingelser – uavhengig om selskapet flyr innenriks eller utenriks.

– Pilotforbundet mener at en lovgivning, etter mal fra den franske loven "Decree-2006" må på plass. Vi oppfatter at døren står på gløtt. Nå må den på vid vegg. Hvis ikke kan selskaper knyttet til Norge, med norsk driftstillatelse, være truet over tid. dette handler om norske arbeidsplasser, norske bedrifter, men også om noe mer – det handler om totalforsvar og beredskap, sier Holsether.

Sosial bærekraft avgjørende

Anneli Nyberg sier stortingsmeldingen Nasjonal luftfarsstrategi er noe Parat har etterlyst, og ventet lenge på. Nestlederen i Parat berømmer derfor regjeringens initiativ om å legge frem en overordnet nasjonal strategi.

Nyberg understreker viktigheten av kapittelet om en sosialt bærekraftig luftfart i sitt innlegg, og peker særlig på viktigheten av å forebygge opprettelsen av kreative selskapsformer, med formål om å unndra seg arbeidsgiveransvaret.

– Henter man inntektene sine i Norge, må man også være forberedt på et norsk kostnadsnivå, med norske lønns- og arbeidsvilkår, sier Nyberg.

Les også: Parat med høringsinnspill til luftfartsstrategi

Powered by Labrador CMS