Fra Oslo Lufthavn vil Wizz Air fly daglige ruter til Bergen, Tromsø og Trondheim. Prisene starter fra 199 kroner, og selskapet forventer å kapre store deler av markedet.  
– Dette er en milepæl for Wizz Air og en stor dag også for Norge, sa administrerende direktør József Váradi i selskapet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, ifølge DN.

Ingen norske ansettelser
Selskapet planlegger ikke å ansette norske arbeidere, men Váradi uttalte under pressekonferansen tirsdag at de ansatte som jobber i Norge vil bli betalt ut ifra norske markedsstandarder.  

Wizz Air har vært kjent som fagforeningsfiendtlig, og har i flere land gitt sterke represalier til ansatte som forsøkte å organisere seg. Nestleder i Parat, Anneli Nyberg, mener det siste norsk luftfart trenger akkurat nå er en useriøs aktør. 
– Bedrifter som etablerer seg Norge må følger spillereglene i norsk arbeidsliv. Her har vi et velfungerende partssamarbeid som vi forventer at blir opprettholdt. Det er viktig for bransjen at vi har ordnede forhold, sier hun.

Head of Aviation i European Transport Workers' Federation (ETF), Eoin Coates, mener Wizz Airs behandling av ansatte kan kalles sosial dumping. 
– De utnytter enhver vei de kan for å sikre seg fri bevegelse, og bruker alle skitne triks i boken. De misbruker ansatte over hele Europa. Vår største bekymring er at selskapet har både penger og tid til å plukke opp alle innenlandsruter som nå ligger åpne i Europa. De venter på at andre flyselskaper skal gå tom for midler, sier Coates. 

Leder i Parat Kabinforbund, Sissel Vian, mener det er uhyre viktig at det ansettes på norske vilkår når selskap etablerer baser i Norge.
– Man skal ha muligheten til å leve og etablere seg i Norge på den lønnen man får. Det skal være mulig å organisere seg. Det gjenstår å se om Wizz Air tar det samfunnsansvaret de nå har lovet, sier hun. 

Nytt flyselskap

Nyheten om Wizz Airs etablering i Norge kommer etter at det tidligere tirsdag ble kjent at Erik G. Braathen, som har bakgrunn blant annet som styremedlem og investor i Norwegian, starter opp et nytt flyselskap.

Det nye flyselskapet planlegger å starte opp med fem fly og ha første fly i lufta i løpet av første halvår i 2021. Planen er å ha nærmere 400 ansatte innen 2022. Mer enn 25 personer jobber nå med å bygge opp det nye flyselskapet. De har bedt om økonomisk støtte fra Næringsdepartementet.