Parat kritisk til vekterforslag

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Justis- og beredskapsdepartementet foreslår å gjøre unntak fra alderskravet i vaktvirksomhetsloven for lærlinger i sikkerhetsfaget og for skoleelever på videregående skole med faget yrkesfaglig fordypning. Videre foreslås det at det gjøres unntak fra krav om tilbud om ansettelse for denne gruppen, men at det stilles krav om fremleggelse av politiattest. Parat er kritisk til forslaget.

Forslaget er nå ute på høring, og Parat reagerer på unntaket fra kravet om tilbud om fast ansettelse for lærlinger i sikkerhetsfaget, og for skoleelever på VGS med faget yrkesfaglig fordypning. Det skriver Parat i sitt høringssvar.

«Etter vår oppfatning åpner dette for at bransjen vil kunne bruke lærlinger som billig arbeidskraft, uten å ha intensjoner om fast ansettelse. Dette opplever vi som uheldig.Vi får allerede tilbakemeldinger fra tillitsvalgte om at lærlinger brukes som ordinært mannskap, ikke som mannskap under opplæring og veiledning som kommer i tillegg til det man kan anse for å være en fast og ordinær bemanning», heter det i høringssvaret.

«Av samme grunn er vi kritisk til å gjøre unntak fra alderskravet på 18 år for disse gruppene. Slik våre tillitsvalgte i bransjen beskriver arbeidshverdagen for vektere – er vi svært kritisk til å la personer under 18 år arbeide alene som vekter», skriver Parat i sitt høringssvar.

Høringsfristen er 18. mai.

Les Parats høringssvar her

Les mer om høringen her

Powered by Labrador CMS