Rundt 60 000 nordmenn er helt eller delvis permittert som følge av koronapandemien i Norge. Sist sommer ble permitteringsperioden utvidet fra et halvt år til ett år (26 til 52 uker).

Regjeringen har nå besluttet å forlenge permitteringsordningen fram til 1. juli. Det betyr at perioden utvides for dem som ellers ville gått ut av ordningen fordi de har vært permittert i ett år.
– Det gjør vi rett og slett for å sørge for at flere av dem som er permittert, og som etter hvert opplever at jobbene kommer tilbake, ikke faller ut av ordningen, sier arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) til NRK, ifølge NTB.

Unn Kristin Olsen sier beslutningen er viktig for svært mange næringer og ansatte.
– Uten en forlengelse av permitteringsperioden, ville virksomhetene ha måttet si opp alle permitterte de nærmeste månedene. Det gir ingen mening nå som vaksinen er her, sier Parat-lederen.

Hun sier at lange permitteringsordninger som hovedregel bør unngås, men at koronasituasjonen er et unntak.
– I prinsippet bør permitterte raskt vurdere alternative jobbmuligheter. Både arbeidstakere og nasjonen vil i en normalsituasjon være tjent med at ansatte kommer raskere tilbake i jobb, enten hos nåværende eller ny arbeidsgiver. Situasjonen vi nå står i er ekstraordinær. Det er ikke mange nok alternative jobbmuligheter og mange bedrifter ville stått i fare for å miste verdifull kompetanse, dersom regjeringen ikke hadde utvidet dagens permisjonsordning, sier Parat-lederen.