Leder i Parat UNG Marte Raknerud Hoel. Foto: Vetle Daler, Parat.

Parat UNG retter oppmerksomhet mot arbeidslivets ferskeste

2. desember var det nye styret i Parat UNG og regionkontaktene samlet på Lillestrøm for å diskutere neste års flaggsak. Styret vedtok å gi ekstra oppmerksomhet til de som er ferskest i arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

På årsmøtet i august ble det vedtatt at Parat UNG skal ha livsfasepolitikk på agendaen de neste tre årene. Neste års satsingstema blir "etablering i arbeidslivet".

– Det er mye å sette seg inn i som ny i arbeidslivet. Man har som regel ikke så god råd og prøver å tilpasse seg en ny tilværelse fra student til arbeidstaker. Parat UNG ønsker å bidra til at denne overgang blir så smidig som mulig, sier leder i Parat UNG Marte Raknerud Hoel.

Egen konferanse for unge tillitsvalgte

21. april neste år skal Parat UNG arrangere konferanse for unge tillitsvalgte. Konferansen vil være åpen for både unge tillitsvalgte på arbeidsplassen og de som kunne tenke seg å bli tillitsvalgte.

– Tillitsvalgte står i ofte tunge og krevende prosesser, og det kan være utfordrende for unge å forstå hva det innebærer å ha rollen som tillitsvalgt. Derfor arrangerer vi denne konferansen. I tillegg ønsker vi i styret tilbakemeldinger fra tillitsvalgte på hva de synes er utfordrende som ung og tillitsvalgt på arbeidsplassen, sier Raknerud Hoel.

Ønsker forskning på lønnsutvikling til tillitsvalgte

Raknerud Hoel ønsker seg mer kunnskap om hvordan rekruttere og beholde tillitsvalgte og om hvordan lønnsutviklingen til tillitsvalgte er.

– Det er ofte vanskelig å rekruttere tillitsvalgte på arbeidsplassen. Parat UNG ønsker komme med en henstilling til Hovedstyret om at det burde forskes på virkemidler til rekruttering av tillitsvalgte og deres lønnsutvikling. Vi trenger mer kunnskap om hvordan vi kan få et bredere representativt utvalg av tillitsvalgte, uavhengig av alder eller etnisitet, og hvilke virkemidler som kan benyttes for å beholde dem.

Powered by Labrador CMS