Les

Parat-leder: – Våre penger går til medlemmene

Parat-leder Unn Kristin Olsen sier det er helt utelukket å bruke medlemmenes penger til valgkampstøtte for partiene. Foto: Vetle Daler
Denne uka ble det klart at LO gir 23 millioner kroner til de rødgrønne partienes valgkamp. Dette tilsvarer ett års kontingent fra flere tusen medlemmer. – Helt uaktuelt for Parat å støtte politiske partier økonomisk, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen.
Av Vetle Daler Publisert dato 09.05.2021 18:15 redigert 25.05.2021 14:31
I LO har de lang tradisjon for å støtte politiske partier, først og fremst Arbeiderpartiet, med store midler, spesielt i forbindelse med valgene. I Parat tenkes det annerledes. Parat-lederen sier det er helt utelukket å bruke medlemmenes penger til valgkampstøtte for partiene.
– Vi er stolte av å være partipolitisk uavhengige, noe som blant annet betyr at vi ikke bruker penger på partistøtte. Vi har stor respekt for at våre medlemmer velger å betale kontingent for å være en del av vårt fellesskap, og mener disse pengene skal brukes på gode tjenester som direkte kommer medlemmene til nytte. Skulle vi brukt millioner av kroner til dette måtte vi kuttet i andre tjenester, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen.

Selv om Parat er en partipolitisk uavhengig organisasjon betyr det ikke at organisasjonen ikke har politiske meninger, standpunkter og krav – særlig i arbeidslivsspørsmål.
– Vi bruker selvsagt tid og ressurser på å få politisk innflytelse. Vi har god kontakt med alle partier, og er i dialog med dem når vi ser at det gagner våre medlemmer, vi påvirker og kommer med faglige innspill. Men vi gir aldri pengestøtte til enkelte partier, vi er stolt av å være en tydelig stemme uten å "kjøpe" oss innflytelse sier hun til Parat24. 

I årets valgkamp gir LO 15 millioner kroner til Arbeiderpartiet, SV får fem millioner og Senterpartiet må nøye seg med tre millioner kroner, skriver Klassekampen, ifølge NTB. MDG og Rødt får ikke en krone. LOs representantskap avviste med 67 mot 59 stemmer å gi støtte til Rødt. Et forslag om støtte til MDG fikk bare 15 stemmer.
© Parat -
din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Personvernregler i Parat
Parats presserom
For arbeidsgivere
RSS nyhetsstrømVåre nettsteder:  

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com  
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere 
parat.com/ung
Kontakt oss

Tlf: +47 482 10 100

forhandling@parat.com
tariff@parat.com
webmaster@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo
Vi er Parat - 

og vi jobber for at
du skal få en enda
bedre arbeidsdag!

Mer om vår visjon

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?