ThsF-kongressen 2019 var igjen en suksess hvor tannhelsesekretærer fra hele landet møttes og fikk oppdatert og ny kunnskap på tannhelsesekretærenes fagområder.

Bilde3Tannlege og lærer Knut Vindal på Thora Storm Videregående skole forleste over emnet "Hva må tannhelsesekretæren vite?" om: tannskader/traumer, perikoronitter, pulpitter, abscesser, postoperative komplikasjoner, legemidler på tannlegekontor og farmakologiens grunnprinsipper.

Knut Vindal er engasjerende og har unik interesse av å utdanne dyktige tannhelsesekretærer. Han sier: En dyktig tannhelsesekretær er et av de viktigste kvalitetsikringstiltakene man kan ha på en tannklinikk".

Bilde4

Sjefstannlege og klinikksjef i folktandvården i Gävleborg, Bengt Vikman avsluttet dagen med foredraget "Fremtidens ressursbehov i tannhelsetjenesten – sett med svenske øyne".

Tannhelsesekretæren er en ressurs i tannhelseteam. Folktandvården Gävleborg har i 25 år arbeidet med å benytte hele tannhelseteamet for å møte behovet for tannhelsetjenester i regionen. De bruker alle i teamet i aktivt pasientarbeid. Vår erfaring, sier Vikman, er at det leder til bedre tilgjengelighet, mer interessant arbeidsdag, bedre arbeidsmiljø og en høyre kvalitet. Foredraget belyste hvilke oppgaver tannhelsesekretæren i Sverige har i dag, og hva man kan oppnå ved å organisere tannhelsetjenesten på denne måten.

WEB_447A96494. juni var det mingel med tapasretter og konsert med Rosehill Project. Frontfiguren i Rosehill Project var Annette Eide Stande, tannhelsesekretær i fra bluesbyen Notodden. Sammen med gode musikervenner leverte de en flott konsert.

ThsF takker for i år og ønsker velkommen til ny ThsF-kongress i 2021.

WEB_447A9674WEB_447A9673WEB_447A9655