Leder i Tannhelsesekretærenes Forbund har sendt bekymringsmelding om manglende smittevern i tannhelsetjenesten Foto: Parat

Mangler smittevern­utstyr i tannhelse­tjenesten

Pensjonistpartiet i Innlandet er bekymret for manglende smittevernsutstyr i tannhelsetjenesten. Partiet ber nå Fylkesmannen om å skaffe til veie nok smittevernsutstyr, slik at pasientene kan få utført sine behov for tannbehandling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Pensjonistpartiet skriver at dersom tannhelsetjenesten skal kunne klare å komme tilbake med optimal, og etter hvert ordinær behandling på alle klinikker, må hver ansatt og pasient møtes med de sikkerhetsanbefalinger myndighetene gir og pålegger. Og, uten tilstrekkelig smittevernutstyr, anser Pensjonistpartiet dette for å være umulig for etaten å imøtekomme.

Må være tilgjengelig

Anne-Gro Årmo er leder i Tannhelsesekretærenes Forbund i Parat. Hun er kjent med at det mangler smittevernsutstyr både i offentlig og privat tannhelsetjeneste.

– Nå som myndighetene har åpnet opp for mer normal drift i tannhelsetjenesten, må det være tilgjengelig nok smittevernutstyr for å sikre at barn, unge og eldre igjen får trygg tilgang på tannhelsetjenester, sier hun.

Har sendt bekymringsmelding

ThsF har sendt bekymringsmelding både til Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet hvor vi påpeker mangel på smittevernutstyr og at anbefalte smittevernrutiner ikke blir overholdt.

– Tilbakemeldinger fra medlemmer i ThsF, har vært at det er mye fokus på å få til normal drift og inntjening og mindre fokus på smitteverntiltak som skal sikre de ansatte og pasientene mot smitte. Dette bekymrer oss, sier Anne-Gro Årmo.

Powered by Labrador CMS