Krever utvidet forsikringsdekning

Arbeidstakerorganisasjonene krever utvidet dekning for død, uførhet og varige mén for ansatte som eksponeres for koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 31. mars sendte YS og de andre arbeidstakerorganisasjonene krav til Spekter om utvidede forsikringsdekninger for sykehusansatte. Nå er likelydende krav sendt for ansatte som tilhører disse avtaleområdene: KS (kommunene), Oslo kommune, KA (kirken) og Virke/HUK.

– Dette gjelder først og fremst alle våre medlemsgrupper som driver med pasientkontakt og kan komme i kontakt med koronapasienter, sier Dag Bjørnar Jonsrud, forhandlingssjef i YS til Parat24.

Anne-Gro Årmo, leder i Tannhelsesekretærenes forbund i Parat, er glad for at YS tar opp problematikken.

– Mange av våre medlemmer kan være ekstra utsatt for smitte. Det er derfor viktig at man får trygghet for at man også i denne situasjonen er man fullverdig yrkesskadeforsikret mot eventuell uførhet forårsaket av sykdom som følge av koronaviruset, sier hun.

Les brevet til Spekter her

Fakta:

Arbeidstakerorganisasjonene fremmer følgende krav til tilleggsforsikring utover de ordninger som følger av forbundenes overenskomster:

• Yrkesskadeforsikringsloven skal legges til grunn for ansatte som i sitt arbeid eksponeres for covid-19. Dersom arbeidstaker utvikler sykdom som følge av covid-19 anses dette som forårsaket av arbeidet.

• Ved 100% ervervsmessig uførhet utbetales en erstatning på 65G .

• Ved delvis ervervsmessig uførhetsgrad utbetales erstatningen forholdsmessig. NAVs fastsettelse av uføregrad legges til grunn.

• Ved død utbetales 65 G til etterlatte.

• Medisinsk invaliditet dekkes etter reglene i yrkesskadeforsikringsloven innenfor rammen av 65G.

Powered by Labrador CMS