Kravene blir overlevert. F.v. Torgeir Kroken, Virke og Eirik Bornø, YS. Foto: Turid Svendsen.

YS vil ha tariffmerking av bedrifter

Tirsdag startet hovedavtaleforhandlingene mellom YS og Virke på Holmen fjordhotell i Asker. Blant temaene er såkalt tariffmerking av bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedavtalen inneholder grunnleggende spilleregler i arbeidslivet, bestemmelser om medbestemmelse og samhandling mellom arbeidsgiver og tillitsvalgte, rettigheter og plikter.

Det er YS som forhandler med arbeidsgiverorganisasjonen Virke på vegne av Parat og andre YS-forbund. Parat har en rekke tariffavtaler med Virke.

Tillitsvalgtes rettigheter

YS vil blant annet fremme krav knyttet til tillitsvalgtes rettigheter, personvern og likestilling.

– I tillegg ønsker vi å diskutere hvordan partene i fellesskap kan styrke det organiserte arbeidsliv, sier Parats forhandlingssjef Turid Svendsen til Parat24.

Tariffmerking

Et av forslagene YS vil fremme, er tariffmerking av bedriften.

– Det vil, slik vi ser det, gjøre det lettere for forbrukere, bedrifter og offentlige innkjøpere å velge bedrifter med tariffavtale. På den måten kan mange flere bidra til et organisert og dermed seriøst arbeidsliv. YS vil også ta opp partssamarbeidet generelt, og mener dette både kan revitaliseres og styrkes, sier hun.

Avsluttes onsdag

Svendsen representerer Parat i YS’ forhandlingsdelegasjon sammen med nestleder Anneli Nyberg, leder i Farmasiforbundet i Parat Bodil Røkke, spesialrådgiver Kjell Morten Aune og forhandler Thomas Lilloe.

Forhandlingene foregår på Holmen fjordhotell i Asker og skal være avsluttet innen lunsj onsdag 1. desember.

Les også: Enighet med NHO om ny hovedavtale

Powered by Labrador CMS