F.v.: Hovedtillitsvalgt i Stendi, Bård Henning Midtbøen, tillitsvalgt i Stendi, Trude Løseth, Sveinung Berger fra Delta, og forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen.

Mekling på overtid for barne- og ungdomsvernetjenesten

Ved midnatt torsdag hadde partene ikke kommet til enighet i meklingen over avtalen for barne- og ungdomsvernetjenesten. Det er Parat som leder forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen NHO.

Publisert Sist oppdatert

Meklingen fortsetter nå på overtid.

Før forhandlingene startet onsdag, uttalte forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen, at ansatte i private bedrifter som yter sosiale tjenester blant annet til virksomheter innenfor barnevern, rus og psykisk helse, krever likeverdige lønns- og arbeidsvilkår som ansatte med tilsvarende oppgaver og utdanning i offentlig sektor.

– Vårt mål er som alltid å komme til enighet med arbeidsgiver. Våre krav er rimelige, og det bør derfor være mulig for arbeidsgiver å komme oss i møte. For oss er det naturlig at ansatte med lik utdanning og erfaring, skal ha likeverdige lønns og arbeidsbetingelser, uttalte Svendsen.

Hvis partene ikke kommer til enighet vil det bli streik for ansatte i barne- og ungdomsvernetjenesten fra og med torsdag morgen.

Parat mekler sammen med YS-forbundet Delta og parallelt med Fagforbundet og Fellesorganisasjonen (FO).

Powered by Labrador CMS