Meklingen foregår på dette hotellet i Oslo sentrum. Foto: Bjørn Erik Pedersen

Lønnsoppgjøret: Meklingen fortsetter

LO, YS og NHO har søndag morgen og formiddag ikke kommet i mål med meklingen i lønnsoppgjøret. NTB erfarer at en løsning kan komme søndag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det NTB søndag formiddag erfarer er partene fortsatt et godt stykke unna enighet og at en løsning fort kan komme i ettermiddag. Det samme skriver VG.

Det er fare for at over 30.000 blir tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige i meklingen, som har pågått mer enn ni timer på overtid. Ettersom partene ikke var enige innen klokken 6, får ansatte som kan bli tatt ut i streik beskjed om å møte på jobb som planlagt søndag.

– Det er vanskelig

– Klokka er såpass mye nå at jeg ikke tror det kommer til å skje på morgenkvisten, men vi har avtalt ytterligere møter nå på formiddagen, sier riksmekler Mats Ruland til NRK rett etter klokka 8.

– Stemningen er profesjonell. Det er vanskelig, partene har ikke kommet til enighet ennå, de har sittet i hele natt i møter, og vil sitte i møter utover formiddagen og. Men det er en krevende mekling, fortsetter han.

Ruland kaller seg selv optimist og sier videre at det bør være mulig å finne en løsning på forhandlingene.

LO, YS og NHO har siden fredag klokken 10 sittet i mekling hos Riksmekleren, og den opprinnelige fristen for å bli enige var ved midnatt natt til søndag.

Les også: Mekling på overtid

Powered by Labrador CMS