Forhandlingsleder i Parat, Bjørn Are Sæther. Foto: OBM

Kirke­forhandlingene i gang

Onsdag starter tarifforhandlingene mellom KA, arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter, og Parat. Reallønnsvekst for alle medlemmer er blant hovedkravene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhandlingene starter klokken 10. Reallønnsvekst, mindre bruk av deltidsstillinger og tariffestet kompetanseutvikling er blant kravene.

Forhandlingsleder i Parat, Bjørn Are Sæther, mener pandemien og den generelle usikkerheten samfunnet står i, gjør det ekstra viktig å sikre reallønnsvekst for medlemmene.

– Det gjøres best ved å gi sentrale generelle tillegg og regulering av garantilønnssatsene, sier han.

Med det Parat anser som for stor bruk av deltidsstillinger i sektoren ønsker Sæther å i større grad forplikte arbeidsgiver til å lyse ut hele, faste stillinger.

– For stor bruk av deltidsstillinger har konsekvenser for den enkelte arbeidstakeren, men det svekker også omdømmet til sektoren når det gjelder mulige nye arbeidstakere. Vi ønsker derfor å tariffeste at arbeidsgiver i større grad skal være forpliktet til å lyse ut heltidsstillinger. I tillegg ønsker vi at arbeidsgiver skal tilrettelegge for at deltidsansatte kan kvalifisere til utvidet stilling, sier Sæther.

Powered by Labrador CMS