Frontfaget: Meklingen starter onsdag

Onsdag starter meklingen mellom NHO, Parat og Fellesforbundet, etter at forhandlingene ble brutt tidligere denne uka. Parats forhandlingsleder Kjell Morten Aune sier at Parat bestandig har en målsetting om å bli enige med arbeidsgiver enten gjennom forhandlinger eller mekling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag startet årets lønnsoppgjør opp igjen, og som vanlig er det konkurranseutsatt industri, det såkalte frontfaget, som forhandler først. Her forhandler NHO-organisasjonen Norsk Industri med LO-organisasjonen Fellesforbundet og YS-organisasjonen Parat. Allerede etter to timer ble det brudd i forhandlingene, og onsdag ettermiddag fortsetter oppgjøret hos Riksmekleren.

Parats forhandlingsleder Kjell Morten Aune sier at Parat bestandig har en målsetting om å bli enige med arbeidsgiver enten gjennom forhandlinger eller mekling.

Det har vi også denne gangen. Vi skal jobbe iherdig gjennom meklingen for å få gjennomslag for våre krav. Men skal vi lykkes denne gangen, må Norsk Industri innta en annen vilje til å høre på oss enn det de har vist under forhandlingene, sa Aune til Parat24 før det forberedende møtet hos Riksmekleren tirsdag.

Fristen for enighet hos Riksmekleren er ved midnatt torsdag 20. august. Blir det ikke enighet her, blir det streik i industrien fra arbeidstidens begynnelse fredag 21. august.

Les også: Brudd i lønnsoppgjøret

Les også: Brudd i forhandlingene øker faren for konflikt

Powered by Labrador CMS