F.v.: Tonje Krakeli Sneen, Parat, Cecilie Fjellbakk, NORCE, Neige Lambert, Oslo International School, Nils Olav Solum, IFE og Tale R. Johnsen, BI. Forhandlingsleder Kjell Morten Aune var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Helene Husebø.

Forhandlingene om forsknings­overenskomsten i gang

Tarifforhandlingene for Parats medlemmer i forsknings- og undervisningsinstitusjoner startet torsdag klokken 12. Parat ønsker blant annet å tariffeste en fleksibel arbeidssituasjon for alle medlemmer, samt at arbeidsgiver i større grad skal tilrettelegge for kompetansehevende arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat forhandler mot Abelia/NHO på arbeidsgiversiden.

Forhandlingsleder i Parat, Kjell Morten Aune, forteller at Parat ønsker å tariffeste en mer fleksibel arbeidssituasjon for Parats medlemmer på forskningsoverenskomsten, blant annet ved bruk av hjemmekontor.

– Vi ønsker at arbeidstakerne skal gis en mulighet for en fleksibel arbeidssituasjon, men samtidig at alt fjernarbeid skal baseres på frivillighet for å opprettholde tilhørighet til det sosiale miljøet på arbeidsplassene, sier han.

Kompetanseutvikling gjennom medlemmenes daglige arbeid er et annet område forhandlingene vil dreie seg rundt.

– Parat vil få tariffestet at arbeidsforholdene legges til rette for at de ansatte får arbeid der de får utnyttet og utviklet sine kunnskaper. Vi ønsker også at medlemmene skal få mulighet til permisjon med lønn for å heve sin kompetanse når dette er nyttig for bedriften, sier Aune.

I tillegg ønsker man å tariffeste et aktivt og målrettet arbeid for likestilling og hindring av diskriminering i bedriftene.

Powered by Labrador CMS