Deler av forhandlingsutvalget for Tømmermåleroverenskomsten. Fra Venstre: Jimmy Gråberget Stensby, Rune Østdahl og Rune Omang. Foto: Kjell Morten Aune/Parat.

Enighet i forhandlingene om tømmermåleroverenskomsten

Det er torsdag oppnådd enighet mellom Byggenæringens Landsforening (BNL) og Parat om tømmermåleroverenskomsten. Forhandlingsleder Kjell Moren Aune sier enigheten gir sentrale tillegg i tråd med frontfaget.

Publisert Sist oppdatert

Aune sier de har oppnådd åtte prosent økning av både minstelønn og skifttilleggene.

– Det er også oppnådd gjennomslag for lengre varslingstid og økt involvering av tillitsvalgte ved endringer av skiftplaner. Dette har vært et hovedtema for oss ved disse forhandlingene og vi er glade for at fått plass innstramninger som vil bidra til større forutsigbarhet for våre medlemmer, sier Aune.

Han sier det er fortsatt en jobb å gjøre med lokale avtaler og med praktisering av avtalene.

– Her har vi fortsatt en jobb å gjøre for våre medlemmer. Øvrige endringer som er oppnådd er på kompetanse, HMS, tjenestepensjoner, likestilling og lokale forhandlingsbestemmelser, sier Aune.

Tariffavtalen gjelder for tømmermålere ansatte i Norsk Virkesmåling.

– Dette er ansatte som er en viktig bidragsyter til utnyttelsen og bruk av vår fornybare ressurs tømmer fra skogsdrift, sier forhandlingslederen.

Powered by Labrador CMS