Forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen. Foto: Vetle Daler

Enighet for barne- og ungdomsvernetjenesten i privat sektor

Etter mekling på overtid natt til torsdag, ble det enighet mellom forhandlingspartene Parat og arbeidsgiverorganisasjonen NHO hos Riksmekleren. Forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen, sier hun er fornøyd med at partene har kommet til enighet, og med det unngått streik.

Publisert Sist oppdatert

Forhandlingene omfattet ansatte i private bedrifter som yter sosiale tjenester til blant annet virksomheter innenfor barnevern, rus og psykisk helse.

Svendsen sier at alle medlemmer nå er sikret en årslønnsvekst på 7800 kroner.

– I tillegg har vi fått på plass en ny lønnstabell som på sikt gir likebehandling for flere ansatte og et løft av minstelønnssatsene for mange. Det var viktig for oss, sier Svendsen.

Det generelle tillegget gis med virkning fra 1. mai 2022.

Svendsen uttalte før forhandlingene startet, at målet var å sikre ansatte i private bedrifter som yter sosiale tjenester blant annet til virksomheter innenfor barnevern, rus og psykisk helse, likeverdige lønns- og arbeidsvilkår som ansatte med tilsvarende oppgaver og utdanningsnivå i andre bransjer.

– Med dette resultatet, har vi kommet et steg på veien mot lønnsmessig likebehandling av de som har tilsvarende utdanningsnivå og oppgaver i andre tariffområder, sier Svendsen.

Flere forbund meklet

Parat meklet sammen med YS-forbundet Delta og parallelt med Fagforbundet og Fellesorganisasjonen (FO).

Les også: Mekling på overtid for barne- og ungdomsvernetjenesten

Les også: Mekling og fare for streik i barne- og ungdomsvernetjenesten i privat sektor

Powered by Labrador CMS