Les

Brudd i tarifforhandlingene – fare for streik i Oslo kommune

Det er brudd i forhandlingene også for ansatte i Oslo kommune. – Arbeidsgiver var ikke villig til å komme oss i møte på kravet om styrking av kjøpekraften til våre medlemmer. Derfor er vi nå i brudd, sier forhandlingsleder for YS Oslo kommune, Mona Bjørnstad.
Av Vetle Daler Publisert dato 29.04.2022 14:20 redigert 29.04.2022 14:35
Morten Dahl representerer Parats medlemmer i forhandlingene. Han beklager at det ikke var mulig å oppnå enighet under de ordinære forhandlingene, 
– Parat krever økt kjøpekraft for våre medlemmer, på grunn av etterslep fra oppgjøret i fjor, og ekstremt høy prisstigning på varer og tjenester som alle er avhengig av. Prisstigningen er lik for alle, men kjennes mest på kroppen for de med lavest lønn, sier han.

YS-K Oslo krever i årets hovedoppgjør mer enn rammen fra frontfaget på 3,7 prosent. Bjørnstad viser til at norsk økonomi går svært godt, at det er sterk prisvekst og varsler om flere renteøkninger.
– Det er uakseptabelt at medlemmene våre skal komme ut av dette lønnsoppgjøret med noe annet enn økt kjøpekraft, sier YS-K-lederen i Oslo.

Oslo-oppgjøret går nå til mekling hos Riksmekleren. Meklingsfrist en er mandag 23. mai kl 24.00.

Les også: YS krever økt kjøpekraft i Oslo kommune

YS Kommune Oslo er en sammenslutning av følgende YS-forbund som har medlemmer i Oslo kommune: Delta, Skolelederforbundet og Parat.

YS Kommune Oslo organiserer blant annet disse yrkesgruppene: Renholdere, helsefagarbeidere, ansatte og ledere i barnehager og skoler, vernepleiere, administrasjon – og driftspersonell, saksbehandlere, kjøkkenpersonell, aktivitører, ansatte i brann- og redning, ansatte i tannhelsetjenesten og kulturansatte.  © Parat -
din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Personvernregler i Parat
Parats presserom
For arbeidsgivere
RSS nyhetsstrømVåre nettsteder:  

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com  
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere 
parat.com/ung
Kontakt oss

Tlf: +47 482 10 100

forhandling@parat.com
tariff@parat.com
webmaster@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo
Vi er Parat - 

og vi jobber for at
du skal få en enda
bedre arbeidsdag!

Mer om vår visjon

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?