Leder for kabinansatte i Norwegian, René-Charles Gustavsen, sier statsministeren nå får anledning til å komme på banen for å redde norsk luftfart.
– Det er kommet noe mer til luftfart i statsbudsjettet, men ikke på langt nær nok til å redde eksisterende infrastruktur og norske arbeidsplasser, sier Gustavsen.

Skuffet
Leder for pilotene i Norwegian, Alf Hansen, sier han er skuffet over at regjeringen så langt ikke har tatt alvoret innover seg. Han mener en kompensasjonsløsning, lik det øvrig næringsliv har fått, raskt må på plass.
– Sylvi Listhaug (Frp) har gitt lovnader om en redningspakke for luftfarten, Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tar opp redningspakken i Stortingets spørretime og vi har hatt gode samtaler med Sverre Myrli (Ap). Når vi i tillegg har positive samtaler med Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og Helge Orten i Høyre, gir det oss håp, sier Hansen.

Tusenvis av arbeidsplasser
Parat-leder Unn Kristin Olsen sier Parats uavhengighet til partipolitikken gir styrke i samtalene som nå foregår.
– Vi kan diskutere sak med alle partier på Stortinget, uten å ha partipolitiske bindinger. Det gjør at vi forhåpentlig kan samle et bredt flertall for å redde norsk luftfart i krise. Vi kjemper for at Widerøe, SAS og Norwegian skal overleve. Overlever disse flyselskapene har vi også gitt et godt bidrag til å redde tusenvis av småbedrifter og arbeidsplasser i distriktene, bedrifter og arbeidsplasser som er helt avhengig av et velfungerende transporttilbud, sier Olsen.

Utfordret av Sp
Samtidig som Norwegian-ansatte demonstrere utenfor Stortinget onsdag, ble statsminister Erna Solberg (H) ifølge NTB utfordret av Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum om hvorfor regjeringen ikke vil gjøre mer for å redde flyselskapet.
– Folk og næringsliv i Norge er helt avhengige av luftfarten. Mange tusen arbeidsplasser er nå i fare. Kan statsministeren sitte og se på at Norwegian som første norske selskap legges ned og arbeidsplassene forsvinner? spurte Sp-lederen.

Norwegians gjeld
Solberg pekte ifølge NTB på at regjeringen totalt har brukt 13-14 milliarder kroner på luftfarten ved å kjøpe ruter og tjenester og ved å stille gode låneordninger tilgjengelig for selskapene.
– Men vi kan ikke ta helt ut av diskusjonen at noen selskaper allerede før pandemien hadde utfordringer med finansieringen, sa hun, ifølge NTB i en henvisning til Norwegians gjeld på over 40 milliarder kroner.

Les også: Norwegian-ansatte markerte foran Stortinget