SAS og pilotene enige om avtale

Pilotene i SAS og ledelsen i selskapet er enige om en ny overenskomst, og pilotstreiken kan avblåses, erfarer flere medier.

Publisert Sist oppdatert

Enigheten bekreftes også av leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, overfor Børsen.

– Dette er en tragedie for pilotene, rent avtalemessig. Men det er godt at vi er ferdige og at vi får flyene opp i luften igjen, sier han.

Overfor NRK sier leder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund at avtalen innebærer at 450 permitterte får jobben tilbake. NRK får opplyst at varigheten på avtalen blir fem år. I denne perioden kan ikke pilotene gå ut i streik eller reforhandle avtalen. I Norge er det vanlig at en tariffavtale har en varighet på to år.

Det var danske TV 2 som først erfarte at det er enighet om en avtale. Også danske DR og NRK har senere erfart det samme. Overfor Dagens Næringsliv avviser imidlertid SAS at det er signert en avtale mellom partene.

Pilotstreiken i SAS er inne i sitt 15. døgn. Partene har vært i Stockholm for å mekle siden onsdag forrige uke. SAS har opplyst at streiken koster selskapet 100–130 millioner svenske kroner per dag. Flere tusen avganger er blitt innstilt.

900 piloter har deltatt i streiken. De mener selskapet har forsøkt å omgå sine forpliktelser til å hente tilbake oppsagte piloter igjen etter pandemien, når de i stedet er blitt tilbudt jobb i datterselskaper. SAS har på sin side avvist dette og mener selskapet forholder seg til alle inngåtte avtaler.

Powered by Labrador CMS