Redningsmenn sier nei til nattens forhandlingsforslag

Meklingsdelegasjonene til Parat og NHO Luftfart ble i natt enige om å sende forhandlingsforslaget på uravstemning. Et flertall av medlemmene, blant redningsmenn i Norsk Luftambulanse helikopter, har sagt nei til det fremlagte forslaget.

Publisert Sist oppdatert

Forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier arbeidsgivers tilbud var for langt unna ansattes krav, noe som førte til at et overveldende flertall av medlemmene stemte nei til forslaget som ble lagt frem av arbeidsgiver.

– Svaret redningsmenn i Norsk Luftambulanse har gitt til egen ledelse er tydelig: Tilbudet fra arbeidsgiver er for dårlig, og de må komme tilbake med et bedre forslag til løsning. Kommer arbeidsgiver tilbake med et bedre tilbud kan streik unngås, sier Larsen.

Streik i Norsk Luftambulanse fra søndag

Han sier reglene er slik at det etter en uravstemning må sendes et nytt varsel om plassfratredelse med fire dagers frist før streik kan iverksettes.

– Alt tilsier at vi vil være i streik om fire dager, noe som i praksis betyr søndag morgen, sier Larsen.

Larsen sier ledelsen i Norsk Luftambulanse la for stort press på redningsmennene.

– Arbeidsgiver var kun villig til å gi rammen i fjorårets frontfagsoppgjør, og har ikke kommet oss i møte på noen av kravene om økt kompensasjon for kompetanse, fagansvar og nødvendig vedlikeholdstrening, sier Larsen.

Eventuelle konsekvenser ved streik

Larsen sier streiken ikke vil ramme luftambulanse- og redningsoppdrag.

– Streiken vil imidlertid medføre at luftambulansehelikopteret som Stiftelsen Norsk Luftambulanse har planer om å bruke under World Cup i alpint på Kvitfjell, vil fra søndag morgen ikke bli bemannet med redningsmann. All aktivitet som ikke berører luftambulanseoppdrag vil bli satt på vent under streiken, noe som også inkluderer simulatortrening, sier han.

Powered by Labrador CMS