Kjetil Ravlo (t.v) og Einar Follesøy Kaldhol. Foto: Vetle Daler

NPL og Parat politiet har full tillit til politidirektøren

En rapport fra Riksadvokaten har pekt på usikkerhet rundt politiets tvangsmiddelbruk i forbindelse med mindre alvorlige narkotikasaker. – Politiet skal selvsagt arbeide innenfor gjeldende bestemmelser, og vi har full tillit til at politidirektøren i samarbeid med Riksadvokaten følger opp de tiltakene de allerede har igangsatt, sier Kjetil Ravlo, forbundsleder i Norges Politilederlag og Einar Follesøy Kaldhol, leder i Parat politiet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De to lederne sier at Politidirektoratet har tatt en rekke grep.

– Etter Riksadvokatens brev av 9. april 2021 ble det iverksatt flere tiltak i både politi og påtalemyndighet for å sikre riktig etterlevelse av gjeldende regelverk, sier de to.

Videre mener de påtalemyndigheten har utarbeidet et opplæringsmateriale, som kan brukes av alle politidistrikt og relevante særorgan i oppfølgingen av de nye føringene fra Riksadvokaten.

– Eksisterende rutiner gjennomgås ved bruk av tvangsmidler og vurderer hvorvidt disse i tilstrekkelig grad sikrer en etterlevelse av regelverket for bruk av tvangsmidler, herunder at påtalejuristenes legalitetskontroll er effektiv og reell. I tillegg er bruk av tvangsmidler satt på dagsorden i ledermøter, på alle nivåer i alle politidistrikter, sier Ravlo og Kaldhol.

Begge mener både politi og påtalemyndighet gjør en svært viktig og god jobb når det gjelder forebygging og avdekking av narkotikakriminalitet.

– Derfor er det bra at politidirektøren har satt i verk tiltak som vil bli fulgt opp på Politihøgskolen og i distriktene. Det å kreve politidirektørens avgang er en avsporing. Riksadvokatens føringer tas svært alvorlig i politiet. Det er allerede iverksatt flere tiltak for å sikre riktig etterlevelse av de nye føringene. Vi har full tillit til at dette blir fulgt opp på en god måte, avslutter Ravlo og Kaldhol.

Powered by Labrador CMS