TRN vant konkurransen om driften ved lufthavnene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Foto: Parat.

Ny taxfree-avtale på norske flyplasser

Airport Retail Norway (ARN) og Travel Retail Norway (TRN) har vunnet anbudskonkurransen om drift av Taxfree på Avinors flyplasser fra 2023. Vinnertilbudene forventes å gi Avinor 18 milliarder i inntekter over en femårsperiode, opplyser Avinor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk-tyske TRN vant konkurransen om driften ved lufthavnene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Ansatte har bidratt i prosessen

Hovedtillitsvalgt i Parat for TRN, Linda Iversen Norbeck, sier hun er veldig fornøyd med resultatet av anbudsprosessen, selv om hun er lei seg for at de ikke fikk med seg kollegaene i Kristiansand også.

– Vi som tillitsvalgte har vært aktive i anbudsprosessen, blant annet med å presentere ansattes syn på egen bedrift. Korona-situasjonen har vært tøff, men det ser ut som vi skal komme gjennom dette uten å si opp en eneste ansatt. Det er fortsatt 800 – 900 permitterte kollegaer, men nå tar det seg fort opp og vi har fått 30 kollegaer tilbake denne uken og flere kommer de nærmeste ukene, sier Iversen Norbeck til Parat24.

Norske ARN har vunnet kontrakten for drift av Tax Free- og Travel Valuebutikkene på lufthavnene i Kristiansand, Ålesund, Molde, Kristiansund, Bodø, Evenes og Tromsø.

Avinor mottok tilbud fra totalt seks tilbydere. Kontraktene gjelder for en femårsperiode fra 1. januar 2023 til 2028, og har en samlet kontraktsverdi på om lag 30 milliarder kroner.

Parats arbeid med taxfree-saken kan du lese her.

Powered by Labrador CMS