– Vi ønsker ikke at det skal være mulig å bedrive sosial dumping innenlands i Norge, sier pilotleder Oddbjørn Holsether. Foto: Vetle Daler

Aksjonerte mot Wizz Air

Torsdag 5. november tok de første innenriksflyene fra Wizz Air av fra Oslo lufthavn Gardermoen, og det lot Pilotforbundet i Parat og Parat Kabinforbund ikke gå upåaktet hen. Inne i terminalen aksjonerte de mot flyselskapet, som de mener ikke følger norske spilleregler i arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En stor gruppe piloter og kabinansatte fra Pilotforbundet i Parat og Parat Kabinforbund stilte i uniform, med gule vester og utstyrt med løpesedler da Pilotforbundet demonstrerte på Gardermoen torsdag. Også på lufthavnene i Trondheim, Bergen Stavanger og Bodø var det markeringer. Årsaken er at det omstridte, ungarske flyselskapet Wizz Air torsdag startet med innenriksflyginger i Norge.

Pilotforbundets leder, Oddbjørn Holsether, mener det er viktig å gjøre folk flest oppmerksomme på hvilke forhold som råder i Wizz Air.

De hindrer folk i å organisere seg, og gjennomfører sosial dumping helt systematisk. Vi ønsker ikke at det skal være mulig å bedrive sosial dumping innenlands i Norge, sier pilotlederen.

Holsether sier Pilotforbundet aksjonerer for å forsvare den norske modellen.

Grunnmuren i ethvert velferdssamfunn er et organisert og ryddig arbeidsliv med gode forhold. Vi er her for å forsvare den norske modellen og det norske velferdssamfunnet, sier han til Parat24.

Les også: Wizz Air på vingene i Norge – møtt av demonstranter på flere flyplasser (ekstern lenke)

Les også: Sissel ber folk tenke seg om før de kjøper flybilletter (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS