Podcasten «På innsiden av luftfarten» er på lufta, eller skal vi si «i lufta». I «På innsiden av luftfarten» inviterer pilotene Stian Homlimo Kvam og Carl Gilbert Rego gjester, og gir lytterne de gode historiene fra luftfartens verden. I den første episoden, som nå er tilgjengelig, møter du tidligere SAS-pilot Björn Lundström, bedre kjent som «Björnpilot», som har over 200 000 følgere i sosiale medier.

Stian er pilot i Norwegian og flysikkerhetsansvarlig i Pilotforbundet. Han forteller at ideen har ligget på bordet en stund, og at han og makkeren er glade for at podcasten endelig er på lufta.
– Dette er rett og slett både knallartig og givende å jobbe med. Det gir meg noen utfordringer som stimulerer på en annen måte enn det jeg er vant til i jobben som flyger. Særlig når det gjelder kreativitet. I luftfarten skal man ikke være så kreativ, vi jobber jo etter fastlagte prosedyrer, men her får jeg brukt mine kreative evner, sier han.

Sammen med makker Carl, som er helikopterpilot i Bristow, har han mange gjester på blokka utover høsten og vinteren, og kan røpe at en av episodene vil handle om det legendariske amerikanske flyselskapet Pan Am.
– Det dukker opp en episode der vi skal få et innblikk i hvordan det var å være norsk flyvertinne i Pan Am på 60- og 70-tallet. Den gleder jeg meg til, sier Stian Holmlimo Kvam.

Podcasten «På innsiden av luftfarten» hører du på Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud og Google Podcasts.