Les

YS lanserer pensjonstilbud

– YS’ målsetting er å tilby medlemmene en sparing som gir dem mer penger på konto den dagen de ønsker å gå av med pensjon, sier YS-leder Erik Kollerud. Foto: NTB
2021 kommer med to gode pensjonsnyheter: Egen pensjonskonto lanseres, og dette gir deg mer kontroll og valgfrihet rundt pensjonen din. I tillegg lanserer hovedorganisasjonen YS medlemstilbudet YS Pensjon.
Av Helene Husebø Publisert dato 01.02.2021 9:10 redigert 01.02.2021 12:57

Egen pensjonskonto trådte i kraft 1. januar 2021 som et resultat av endringer i innskuddspensjonsloven. Formålet har vært å gjøre pensjon enklere. Ansatte skal få økt innflytelse over pensjonen sin, bedre oversikt og informasjon, og sist men ikke minst, lavere kostnader.

Pensjonsspesialist i Nordea Liv, Liven Sandell, forteller at ansatte i bedrifter med innskuddspensjonsordning nå får samlet all pensjonen sin på én konto. 
– Som du kanskje vet kan du ha opptjent pensjon fra tidligere arbeidsgivere med innskuddspensjon liggende i ulike selskap. Disse pensjonsrettighetene kalles pensjonskapitalbevis. Det er disse, sammen med den pensjonsordningen du har hos dagens arbeidsgiver, som nå samles på ett sted – i en egen pensjonskonto, sier hun. 

Nå kan du velge selv – det kan lønne seg
Et viktig poeng med egen pensjonskonto er at du skal få økt valgfrihet og innflytelse over pensjonen din.
– Du skal selv kunne velge hvor du vil ha den egen pensjonskonto, uavhengig av hvilket selskap arbeidsgiveren din benytter som pensjonsleverandør. Dette kan gi deg lavere kostnader og flere fordeler enn der du automatisk vil bli flyttet hvis du ikke velger selv, poengterer Sandell. 

Ny medlemsfordeler for medlemmer i YS-forbund
YS lanserer nå ny medlemsfordel. Alle medlemmer av et YS-forbund får nå tilgang til en ny avtale fremforhandlet av det nye YS Pensjon. Samarbeidsavtalen mellom YS Pensjon og Nordea Liv sikrer medlemmer i tilknyttede forbund spesielt gode priser på forvaltningen av egen pensjonskonto. 

YS-leder Erik Kollerud sier YS har lagt stor vekt på å tilby en bærekraftig investeringsløsning.
– YS’ målsetting er å tilby medlemmene en sparing som gir dem mer penger på konto den dagen de ønsker å gå av med pensjon. Gjennom ordningen får YS Pensjon en fullmakt fra medlemmene til å velge den leverandøren som til enhver tid har det beste tilbudet. Vi tror Nordea Liv vil være en god og langsiktig samarbeidspartner, som vil passe godt på oss, sier Kollerud.

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm


Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Vi er Parat 

– og vi jobber for at du
skal få en enda bedre
arbeidsdag!

Mer om vår visjon

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?