Fullt gjennomslag for pensjonskonto

Regjeringen har fredag lagt frem forslag om å innføre individuell pensjonskonto i privat sektor. Forslaget er i tråd med innspill fra Parat og YS. 1,4 millioner arbeidstakere i privat sektor får dermed samlet all innskuddspensjon fra ulike arbeidsgivere gjennom yrkeslivet, ifølge Finansdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Pensjonsmidlene fra flere arbeidsgivere kan samles på én konto dersom forslaget nå også blir vedtatt i Stortinget.

– YS har jobbet lenge for å gi arbeidstakere større innflytelse på og oversikt over forvaltningen av egne pensjonsmidler. Vi er glad for at regjeringen har lyttet til våre innspill, sier YS-leder Erik Kollerud

Forslaget fra regjeringen innebærer at alle arbeidstakere i privat sektor med innskuddspensjon får en egen pensjonskonto der pensjonsmidlene fra flere arbeidsgivere samles. Den enkelte vil få mulighet til å velge selv hvilken leverandør som skal forvalte pensjonen.

– Det er betryggende å se at regjeringen har lagt vekt på valgfrihet og konkurranse i markedet av pensjonsforvaltning, slik YS Privat hele tiden har hevdet er riktig. Dette vil også føre til lavere kostnader for arbeidstakerne, sier Vegard Einan, leder av YS Privat.

Saken skal nå behandles i Stortinget, men både Kollerud og Einan er trygge på at forslaget får tverrpolitisk støtte: – Alle de store partiene har uttrykt sin støtte til dette tidligere, og vi regner med at dette blir vedtatt i løpet av våren slik at vi kan starte med implementeringen av dette raskt.

Powered by Labrador CMS