Les

Fullt gjennomslag for pensjonskonto

Regjeringen har fredag lagt frem forslag om å innføre individuell pensjonskonto i privat sektor. Forslaget er i tråd med innspill fra Parat og YS. 1,4 millioner arbeidstakere i privat sektor får dermed samlet all innskuddspensjon fra ulike arbeidsgivere gjennom yrkeslivet, ifølge Finansdepartementet.
 
Av Trygve Bergsland Publisert dato 14.12.2018 17:20 redigert 15.09.2020 12:18
Pensjonsmidlene fra flere arbeidsgivere kan samles på én konto dersom forslaget nå også blir vedtatt i Stortinget.
– YS har jobbet lenge for å gi arbeidstakere større innflytelse på og oversikt over forvaltningen av egne pensjonsmidler. Vi er glad for at regjeringen har lyttet til våre innspill, sier YS-leder Erik Kollerud

Forslaget fra regjeringen innebærer at alle arbeidstakere i privat sektor med innskuddspensjon får en egen pensjonskonto der pensjonsmidlene fra flere arbeidsgivere samles. Den enkelte vil få mulighet til å velge selv hvilken leverandør som skal forvalte pensjonen.
– Det er betryggende å se at regjeringen har lagt vekt på valgfrihet og konkurranse i markedet av pensjonsforvaltning, slik YS Privat hele tiden har hevdet er riktig. Dette vil også føre til lavere kostnader for arbeidstakerne, sier Vegard Einan, leder av YS Privat.

Saken skal nå behandles i Stortinget, men både Kollerud og Einan er trygge på at forslaget får tverrpolitisk støtte: – Alle de store partiene har uttrykt sin støtte til dette tidligere, og vi regner med at dette blir vedtatt i løpet av våren slik at vi kan starte med implementeringen av dette raskt.

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm


Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Vi er Parat 

– og vi jobber for at du
skal få en enda bedre
arbeidsdag!

Mer om vår visjon

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?