Avtroppende forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen (t.v) og påtroppende forsvarssjef Eirik Kristoffersen på Aker brygge i Oslo tirsdag. Foto: Viggo Holm/BFO

– Vi må være forberedt på å bli overrasket

Påtroppende forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier Norge må være forberedt på å bli overrasket igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 17. august tiltrer Eirik Kristoffersen (51) som ny forsvarssjef. Mandag denne uka møttes avtroppende forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen og Eirik Kristoffersen til samtale i regi av Parat forsvar og Befalets fellesorganisasjon (BFO).

Den nye forsvarssjefen mener Norge må være forberedt på overraskelser i framtida.

– Vi kommer til å bli overrasket igjen, vi kan forberede oss og tenke at vi klarer å forutse hva som kommer til å skje, men vi blir alltid overrasket. Vi må også være forberedt på å bli overrasket i framtida, sier Kristoffersen. I samtalen med Haakon Bruun-Hansen og Christian Borch på Aker brygge mandag snakket han om sine ambisjoner for framtidas forsvar.

– Jeg ønsker et forsvar der vi fortsatt holder verdiene våre høyt, at vi har en sterk forsvarsvilje i Norge, jeg tenker at forsvarsvilje er viktigere enn forsvarsevne hvis du må prioritere knallhardt. Da er det nasjonens samlede vilje som avgjør hvor sterke vi egentlig er, sier han.

Se hele samtalen her

.

Powered by Labrador CMS