Les

Velkommen til Parat- og Tariffkonferansen 2023!

Snart braker det løs med både Parat-konferansen og Tariffkonferansen. To dager fylt med ny kunnskap, samtaler om norsk samfunnsliv og spådommer for fremtiden – alt selvfølgelig direktestrømmet på Parat24 og Parats Facebook-sider.
Av Marianne Baksjøberg Publisert dato 27.02.2023 10:15 redigert 20.10.2023 9:27

2. mars klokken 11.00 sparkes det hele i gang ved Scandic Airport Hotel Gardermoen når Parat-leder Unn Kristin Olsen åpner konferansen.

Arbeidslivspolitikk og filosofiske spørsmål

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen fra Arbeiderpartiet skal snakke om regjeringens arbeidslivspolitikk. Stortingsrepresentant og medlem av finanskomiteen Heidi Nordby Lunde fra Høyre overtar stafettpinnen og vil ta for seg Høyres arbeidslivspolitikk før filosof Lars Fredrik Svendsen runder av før lunsj med å stille spørsmålet «Hvorfor går vi på jobb?»

Parat-leder Olsen Unn Kristin Olsen gleder seg stort.
– Til årets Parat konferanse har vi et spennende program, hvor selvfølgelig de tillitsvalgte vil være i sentrum. Tillitsvalgte er Parats flaggsak og vårt gull. Det vil bli gode faglige innspill fra scenen, mingling og ikke minst utdeling av årets tillitsvalgt, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen.

Følg arrangementene digitalt

Ikke mulighet til å delta fysisk på konferansene? Ikke fortvil, du kan følge alt digitalt!

Begge konferansene blir strømmet på Parats Facebook-sider og på Parat24.

Tariffkonferansen – «vårens vakreste eventyr»

Tariffkonferansen 3. mars 2023 prøver å se i glasskula. For hvordan blir egentlig norsk arbeidsliv fremover? Hvilken kompetanse blir mer etterspurt? Hvordan kan tariffavtaler bidra til et grønnere samfunn? Hva ligger til grunn for året lønnsoppgjør og hvilke forventninger har vi?
– Parats årlige tariffkonferanse er den dagen hvor vi sparker i gang det som mange av oss kaller "vårens vakreste eventyr", nemlig tariffoppgjørene. På tariffkonferansen tar vi både et overordnet blikk og et lite dypdykk i tallene som vil påvirke de ulike tariffoppgjørene, sier Olsen.

Fremtidens kompetanse og klimaperspektiv

Konferansen byr blant annet innlegg fra forsker Mari Holm Ingelsrud ved Arbeidsforskningsinsituttet (AFI), sjeføkonom i YS Merete Onshus og ansvarlig redaktør i Norsk klimastiftelse Anders Bjartnes. Leder av sekretariatet for Kompetanseutvalget Kaja Reegård skal snakke om hvilken kompetanse Norge trenger, og forhandlingssjef i Parat Turid Svendsen tar for seg forventninger og tanker knyttet til tariffoppgjøret.

Konferansen avrundes med en samtale mellom forfatter Lars Ove Seljestad og politiker Hadja Tajik. Det heles sys sammen og dirigeres av konferansier Hilde Sandvik.

Se program:
Paratkonferansen 2023
Tariffkonferansen 2023

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm


Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Vi er Parat 

– og vi jobber for at du
skal få en enda bedre
arbeidsdag!

Mer om vår visjon

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Cookie Consent Popup