Les

Jan Levi Skogvang: Årets tillitsvalgt ­Parat for 2022

Prisvinner, Jan Levi Skogvang, omgitt av Parat-leder Unn Kristin Olsen og Gjensidige-representant, Per Kristian Larsen (til høyre). Foto: Ned Alley/Parat.
Jan Levi Skogvang er leder for SAS Norge Flyverforening (SNF) og ble torsdag hedret som årets tillitsvalgt i Parat for 2022. Skogvang er bosatt i Kråkstad og ledet SAS-streiken, sommeren 2022, for sine medlemmer.
Av Lill Jacqueline Fischer Publisert dato 02.03.2023 21:20 redigert 20.10.2023 9:26

Prisen, som består av en gunstglassbolle og en reisegavesjekk fra Parats samarbeidsparter Gjensidige, ble delt ut på Paratkonferansen 2023. Konferansen samler om lag 300 Parat-tillitsvalgte fra hele landet. 

Jan Levi Skogvang har mer enn 35 års fartstid som tillitsvalgt i ulike flyselskaper. Han er nå leder av SAS Norge Flygerforening (SNF), et verv han har hatt sammenhengene siden 2002. 
Han har ledet Parat Luftfart i mange år, og har også sittet i Parats hovedstyre en periode.

Tunge og krevende prosesser
Som tillitsvalgt i SAS har han vært gjennom mange tunge og krevende prosesser. Først ved fusjonen mellom Braathens og SAS i 2004, deretter store og omfattende omstillingsprosesser gjennom flere runder i SAS-konsernet.

Under overrekkelsen av prisen, fremhevet Parat-leder Unn Kristin Olsen, at Jan Levi Skogvang gjennom lang tid har vært en synlig og markant skikkelse i Parat, og at både politikere og ansatte flere ganger har fått klar beskjed av Skogvang om hvor skapet skal stå.
– For oss i Parat er det aldri kjedelig når Skogvang går i gangene. Alt som sies, kommer rett fra levra. Alltid. På godt og vondt. Vedkommende kan skjelle oss ut, men også skryte oss opp i skyene, gjerne i samme setning, sier Olsen.

Parat-lederen trekker også frem at Skogvang alltid er tilgjengelig og på jobb for medlemmene døgnet rundt.

Streikeleder
For mange er nok Skogvang en de ble kjent med under den 15 dager lange pilotstreiken i SAS i 2022.
– Der klarte han det kunststykket det er å ta fra oss vår første sommerferie på flere år, uten å miste vår sympati eller forståelse. Det var en fantastisk bragd, sier Parat-lederen.

Hun legger til at SAS-streiken handlet om så mye mer en lønn og arbeidstid. Det handlet først og fremst om hvordan vi alle skal ha det på jobb fremover med samarbeid, lojalitet og anstendighet mellom partene.
– Dette var en kamp om den norske- og nordiske modellen. Det var det streiken handlet om. Og det var den kampen pilotene i SAS tok for oss alle med Skogvang i førersetet, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen.

 
© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm


Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Vi er Parat 

– og vi jobber for at du
skal få en enda bedre
arbeidsdag!

Mer om vår visjon

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo

Hei, jeg heter Ståle. Hva kan jeg hjelpe med?
Cookie Consent Popup