Vil ha bedrifter med på integreringsdugnad

Lederne i NHO og Nav mener det haster med å hjelpe flyktninger i jobb. De ber norske bedrifter bli med på integreringsdugnad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

27.000 flyktninger deltar i introduksjonsprogrammet der de lærer norsk og på sikt skal komme seg ut i jobb, melder TV 2. Regjeringsplattformen legger opp til en integreringsdugnad, og Nav og NHO vil ha bedriftene med på laget.

– Arbeid er den beste form for inkludering og integrering. Kompetanse og motivasjon forvitrer fort hvis man bare sitter der. Derfor må vi ha et godt samarbeid med bedriftene, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng til NTB.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund er enig, melder NTB.

– I denne gruppen finner vi mye god arbeidskraft som bedriftene har bruk for. I tillegg vil vi bidra til en rask og god integrering, sier Skogen Lund.

Paratleder Hans-Erik Skjæggerud sier god integrering er viktig ikke bare for den enkelte, men for samfunnet som helhet.

– For å lykkes med integreringen spiller arbeidslivet en viktig rolle. Sannsynligvis finnes det ikke noe bedre sted enn en arbeidsplass for å bli kjent med både skreve og uskrevne regler i arbeidslivet og i relasjonen mellom mennesker. I tillegg gir det god praksis i det norske språket, sier han.

Powered by Labrador CMS