Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen møtte streikende vektere utenfor Securitas' hovedkontor i Oslo fredag. Foto: Vetle Daler

Vekterne varsler opptrapping av streiken

Parat vil fredag varsle Riksmekleren om en opptrapping av vekterstreiken. Dermed kan flere vektere gå ut i streik fra onsdag i neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kommer til å varsle Riksmekleren i løpet av dagen om en opptrapping fra Parat fra onsdag i neste uke, sier arbeidstakerorganisasjonens forhandlingsleder Lars Petter Larsen til NTB.

Onsdag gikk 383 Parat-medlemmer og 420 medlemmer i Norsk Arbeidsmandsforbund som jobber i Avarn Security og Securitas, ut i streik. Det skjedde etter at arbeidstakerne ikke kom til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel.

Larsen vil ikke gå inn på hvor mange nye Parat-medlemmer som tas ut i streik før de har varslet Riksmekleren. Varselet må sendes inn før klokken 15.30 fredag for at vekterne skal kunne tas ut i streik fra onsdag i neste uke.

Vil skjerme luftfarten

Streiken som startet onsdag, omfatter blant annet billettkontroller, kjøpesentre, resepsjoner, mobil- og områdevakthold over hele landet, men sterkest i østlandsområdet, opplyser Parat.

Parat organiserer også ansatte innen luftfarten, og vil skjerme den kriserammede næringen den første tiden av vekterstreiken.

– Vi skal i første omgang ikke ramme luftfarten under opptrappingen av streiken. Vi skal heller ikke ramme andre arbeidstakere som kan bli permittert, sier Lars Petter Larsen.

Markering ved Securitas

Fredag formiddag holdt streikende vektere en markering utenfor hovedkontoret til Securitas i Oslo.

– Samholdet er godt, og vekterne er klare for å kjempe for en økning av natt- og helgetillegget, sier Larsen.

Han understreker at arbeidstakerne er enige med NHO Service og Handel om totalsummen av penger i oppgjøret.

– Det vi er uenige om, er fordelingen. Vi ønsker at litt av pengene skal brukes til å heve natt- og helgetillegget med to kroner i timen.

Ingen nye sonderinger

Mekler Edvard Os sier til NTB at han foreløpig ikke har kalt inn partene til nye sonderinger.

– Men jeg vil ikke utelukke at det kan bli aktuelt senere, sier han.

Se reportasje fra fredagens markering her. Flere bilder finner du på Parats Facebook-sider!

Powered by Labrador CMS