Hovedtillitsvalgt Jannike Hanssen. Foto: Vetle Daler

Vegvesenet slankes og omorganiseres

Flytting av oppgaver og ansatte til fylkene, og omorganisering fra regioner til divisjoner. Det er blant forslagene som nå ligger på samferdselsministerens bord. Hovedtillitsvalgt Jannike Hanssen er positiv til reform, men kritisk til utflytting av ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Vegvesenets forslag ble oversendt Samferdselsdepartementet tirsdag ettermiddag. Jannike Hanssen sier at Parats tillitsvalgte i Statens vegvesen har vært involvert i prosessen, og at hun er positiv til omorganisering fra regioner til divisjoner.

Når vi omorganiserer og får divisjoner, spesialiserer vi oss etter fag og ikke geografi. Dette forslaget ser bra ut, sier hun.

Hanssen er derimot ikke like positiv til at oppgaver og ansatte skal flyttes fra Vegvesenet til de nye fylkene. 1650 stillinger skal etter planen flyttes når regionreformen skal gjennomføres i 2020.

Vi er opptatt av trafikksikkerhet, og mener at fylkene ikke har den kompetansen på trafikksikkerhet som vi i fagetaten har. I Vegvesenet tenker vi dessuten helhet når vi bygger veier, og tar i mindre grad hensyn til fylkesgrensene. Overføringen av ansatte og oppgaver er derfor problematisk. Det virker ikke som politikerne tenker på helheten, sier Hanssen.

Det ser likevel ut til at ingen blir overtallige når oppgavene skal overføres til fylkesnivå.

Alle de berørte skal få tilbud om jobb i fylkeskommunene, og skal i utgangspunktet utføre de samme arbeidsoppgavene som de gjør i dag, sier hun.

Les også: Tillitsvalgte møtte samferdselsministeren

Les også: Kritisk til flytting av oppgaver

Les også: Uro i Statens vegvesen

Powered by Labrador CMS