Vegard Einan stiller ikke til gjenvalg som Parat-leder

Da han ble statssekretær i 2019 fikk Vegard Einan permisjon fra ledervervet i Parat. Nå melder han at han ikke stiller til gjenvalg på landsmøtet i november. – Det gjør jeg ikke med lett hjerte, sier Einan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2019 fikk Vegard Einan tilbud om å bli statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, og fikk innvilget permisjon fra ledervervet i Parat for å tiltre stillingen. Nå melder Einan at han ikke stiller til gjenvalg som leder på høstens Parat-landsmøte.

– Det er en tid for alt, og jeg har alltid vært tydelig på at jeg ikke kan gå av med pensjon i Parat. Jeg mener derfor at tiden er inne for at Parat bygges videre med ny ledelse i en ny tid, sier han til Parat24.

Det var daværende arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie som hentet Einan til sitt departement sommeren 2019.

– Da jeg fikk tilbud om å bli statssekretær var det lettere å takke ja fordi jeg mente at organisasjonen var i de beste hender med Unn Kristin Olsen som leder og Anneli Nyberg som nestleder i den tiden jeg fikk permisjon. Jeg er sikker på at landsmøtet i høst vil velge en god ledelse og et riktig hovedstyre for de endringene Parat må gjennom, og jeg er ikke i tvil om at de to som bør lede Parat ut av den krisen hele samfunnet og mange av Parats medlemmer står i, er Unn Kristin og Anneli, sier Vegard Einan.

Einan sier han har hatt en fantastisk tid i Parat – først som vara til hovedstyret i 2007, senere nestleder i 2008 og forbundsleder i 2018.

– Når jeg nå har bestemt meg for at jeg ikke stiller til gjenvalg på årets landsmøte er det ikke med lett hjerte. Jeg tar imidlertid med meg mange gode minner og uvurderlige erfaringer når jeg ser tilbake på en tid jeg aldri ville vært foruten. Jeg er både stolt og ydmyk for den tilliten Parat og YS har vist meg gjennom mer enn ett tiår. Jeg setter stor pris på de vennskapene jeg har fått i Parat og alle de dyktige ansatte og tillitsvalgte jeg har fått lære av og jobbe sammen med i de over 11 årene jeg var i ledelsen, sier Vegard Einan.

Les også: Nytt hovedstyre velges i november

Powered by Labrador CMS