Konstituert nestleder i Parat, Anneli Nyberg. Arkivfoto

Utvalgsarbeid nærmer seg slutten

Det var i oktober 2018 regjeringen satte ned et offentlig utvalg for å utrede fremtiden for norsk luftfart. Arbeidet nærmer seg sluttfasen, og utvalget vil i starten av desember legge frem en egen NOU.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Luftfartsbransjen er i endring, og rammebetingelsene for bransjen påvirkes både av økt globalisering, deregulering og nye forretningsmodeller. Samtidig stiller en stadig mer miljøbevisst befolkning helt andre krav.

Utvalget som har arbeidet i et år, ble blant annet om å vurdere hvordan de utviklingstrekkene vi ser rundt oss kan forenes med en omstilling mot lavutslippssamfunnet. Samtidig ble utvalget også bedt om å vurdere hvordan utviklingstrekkene kan forenes med fortsatt gode arbeidsforhold og høy sikkerhet.

Parat har vært representert i utvalget ved konstituert nestleder Anneli Nyberg. Samtidig har representanter fra Parat luftfart bidratt med innspill til arbeidet gjennom egne innspillsmøter.

Les også: Offentlig utvalg for norsk luftfart oppnevnt

Les også: Luftfarten i endring

Nyberg sier til Parat24 at arbeidet nå går over i sluttfasen.

– Vi har hatt en rekke interessante diskusjoner i utvalget siste året, og det skal bli interessant å se hvordan NOUen følges opp etter at den er lagt frem. Utover det, vil det ikke være riktig av meg å kommentere ytterligere på det arbeidet som er gjort, før NOUen overleveres Statsråden, sier hun.

Ekstern lenke: Mandat for utvalget om norsk luftfart

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Allan Ellingsen (FrP) sier i en kommentar til Parat24 at luftfarten spiller en viktig rolle for både folk og næringsliv i et langstrakt land som Norge.

Vi ser fram til å motta rapporten om fremtidens luftfart. Etter at Samferdselsdepartementet har gått gjennom utredningen, vil vi vurdere opplegg og fremdriftsplan for hvordan den skal følges opp, sier han.

Powered by Labrador CMS