Forhandler Odd Jenvin-Steinsvåg mener det er klokt å usette overføring av skatteinnkreving nå Foto:Parat

Utsetter overføring av skatteoppkreving

Overføring av skatteoppkreving fra kommunene til stat er utsatt fra 1. juni til 1. november 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er de omfattende tiltakene mot koronaviruset som er årsaken til utsettelsen.

Spesialrådgiver i Parat Odd Jenvin-Steinsvåg mener det er en fornuftig beslutning

.– Mer enn 1100 kommunalt ansatte skal overføres til Skatteetaten. Dette er en klok beslutning som gir Skatteetaten bedre tid til å forberede overføringen, sier Jenvin-Steinsvåg

Finansdepartementet opplyser i et brev til Skatteetaten at årsaken til utsettelsen er blant annet hensynet til nødvendig opplæring, at systemer, infrastruktur og fysiske arbeidsplasser skal være på plass. samt stabil og sikker produksjon og oppgaveløsning før, under og etter overføringen. I brevet fra Finansdepartementet skriver de også at de er opptatt av at kommunene kan opprettholde en stabil og sikker produksjon i forkant av overføringen, og at Skattetaten kan ivareta oppgaven på en god måte i etterkant av overføringen.

– Parat har sammen med Delta og SKL deltatt i arbeidet med å forberede overføringen av ansatte fra kommunene. Parallelt med dette, har det i Skatteetaten blitt gjennomført omorganiseringer, sier Jenvin-Steinsvåg.

Er i rute

Prosessen med overføringen av skatteoppkrevingen fra kommunene til Skatteetaten har inntil nå vært helt i rute. Det er gjennomført organisasjonsendringer i Skatteetaten for å legge til rette for overtagelsen av nye oppgaver og ansatte. Avgivende kommuner har også gjort betydelig arbeid for å tilpasse egen organisasjon til overføring. Blant annet har de berørte kommunene i samråd med Skatteetaten kartlagt alle berørte ansatte. Inntil i forrige uke var etaten i rute med å ha innplassering klar i april.

Powered by Labrador CMS