Tusen takk for tilliten!

Det er en stor ære å bli valgt til leder for Norges beste arbeidstakerorganisasjon, men jeg er også bevisst mitt ansvar når jeg nå trer inn i vervet. Jeg ser fram til et tett og nært samarbeid med nestleder, generalsekretær, hovedstyret, tillitsvalgte og ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg skal gjøre mitt aller beste for at Parat som organisasjon beholder vår unike posisjon i arbeidslivet, og bidra til god ledelse, inkludering og utvikling. Jeg vil bidra til at vi skal være en tydelig stemme i norsk arbeidsliv, og en viktig aktør i å bevare og utvikle den norske modellen. Jeg vil at Parat som organisasjon skal ivareta våre kjerneverdier og tradisjoner, men også bidra til bærekraftig utvikling til det beste for våre medlemmer.

Jeg sammen med de øvrige i hovedstyret ser nå fram til å følge opp og igangsette vedtakene fra landsmøtet.

Når året er på hell, nærmer det seg også slutten for Parats flaggsak. Ledelse på norsk har vært en vellykket flaggsak for Parat. Målene vi satte oss, er oppnådd. Et godt arbeidsmiljø i Norge beskrives ofte som er et arbeidsmiljø skapt av ledere gjennom tett dialog og samarbeid med de ansatte, der ledelsen har faste møter og samhandlingsaktiviteter med de tillitsvalgte. Lederens samhandling med de ansatte og tillitsvalgte er en stor verdi for det organiserte arbeidslivet.

Norsk og nordisk ledelse er eksotisk, sett med internasjonale øyne. Det demokratiske lederskapet nyter et stadig bedre rykte. Både OsloMet og Høyskolen Kristiania har nå ulike emner om det som vi vil kalle «norsk ledelse» i sin studieportefølje. At dette er Parats fortjeneste skal jeg ikke påstå, men at vi har bidratt til å sette viktigheten av norsk ledelse på dagsordenen, er det ingen tvil om.

Arbeid gjør livet deilig er et velkjent sitat med ukjent opphav. Det er med stor begeistring jeg nå ser fram til å ta fatt på arbeidet med flaggsaken for 2022: Arbeidsglede. Forskning har gjort funn som viser at arbeidsglede utløser lønnsomhet og økt produktivitet. Et annet funn er at arbeidsglede kan være smittsomt, så lenge det eksisterer et arbeidsfellesskap som åpner opp for dette, og at medarbeidere finner mening i det de gjør.

Parat skal det neste året arbeide målrettet og dedikert for mer arbeidsglede. Fordi det er helsefremmende og lønnsomt. Vi skal bidra til mer kunnskap og forskning om hvilken effekt arbeidsglede har på både produksjon og helse. Vi skal påvirke myndigheter og arbeidsgivere til å støtte opp under tiltak og incentiver som er med på å skape arbeidsglede.

«Av alle gleder i livet er arbeidsgleden den varigste»

Henry Heerup

Powered by Labrador CMS