Linda Iversen Norbeck er Parat-tillitsvalgt for ansatte i taxfreebutikker på Gardermoen. Hun mener dagpengekutt får dramatisk konsekvenser for de som rammes. FOTO: PRIVAT

Titusener mister rett til dagpenger neste år

NRK har intervjuet Parat-tillitsvalgt Linda Iversen Norbeck, som sier det blir en dramatisk nedgang i inntektene for permitterte fra nyttår. Årsaken er at to særskilte koronaordninger for permitterte avvikles fra 1. januar: Maksperioden for dagpenger blir ikke forlenget, og satsen reduseres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Staten vil ikke lenger betale dagpenger for dem som har vært ledig lengst, og det utbetales mindre penger til hver arbeidsledig.

– Med det nivået vi har sett den siste tiden på strømavgifter, bensinpriser, matpriser og alt av økende utgifter på toppen, vil dette være veldig dramatisk for de som har hatt en veldig avkortet inntekt over to år nå, sier Parat-tillitsvalgt hos Travel Retail Norway, Linda Iversen Norbeck til NRK.

Omkring 700 TRN-ansatte er nå tilbake på jobb, mens rundt 200 fortsatt er permittert, ifølge Norbeck.

Selskapet har ansatte på flyplasser i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Særordningene avvikles og vil ifølge NRK få følgende konsekvenser:

* 60 800 personer vil få et kutt i dagpengene (fra 80 prosent opp til 3 G ned til 62,4 prosent).

* Hver måned fremover vil flere tusen personer falle helt ut av dagpengeordningen – totalt omkring 41 000 i løpet av neste halvår. Årsaken er at de har gått ut sin maksperiode på dagpenger.

Hele saken kan leses på NRK.

Powered by Labrador CMS