Unn Kristin Olsen, Jens B. Jahren og Karin Tanderø Schaug,

Tillit og beredskap tema på YS stat-konferanse

Tirsdag startet konferansen for ansatte tilhørende YS stat. Den nyvalgte lederen for sektoren, Jens B. Jahren, åpnet sitt innlegg med å takke for den solide innsatsen lagt ned av sin forgjenger Pål Arnesen, og alle tillitsvalgte i statlig sektor. Jahren var samtidig tydelig på at det er en urolig tid i norsk økonomi.

Publisert Sist oppdatert

Tema for konferansen som går over to dager er «Tillit og beredskap». YS stat-leder, Jens B. Jahren, understrekte i sitt innlegg at det er en utfordring for statlig sektor å bevare kompetansen som er bygget opp over tid, når konkurransen om høyt kvalifisert arbeidskraft er stor.

– Dette er noe vi tar på alvor, og vi skal jobbe for å sikre kompetanse i statlig sektor, sa Jahren i sitt innlegg.

Jahren la vekt på at et sterkt trepartssamarbeid er en del av løsningen for å sikre at norsk økonomi og arbeidstakere kan komme seg gjennom en urolig tid med større usikkerhet enn det mange er vant til.

– Usikkerheten har blitt større. Det er stort press på energi, og på hele økonomien. Et solid partssamarbeid er en av de trygge havnene, sa Jahren.

Samtidig har det blitt vanskeligere å rekruttere tillitsvalgte. Det fremgår også av undersøkelsen YS Arbeidslivsbarometer. Jahren omtalte tillitsvalgte som gullet i statens hovedavtale.

– Vi klarte å reforhandle hovedavtale i staten. Tillitsvalgte er gullet i denne avtalen. Vi må finne måter å sikre oss gode tillitsvalgte på, og se på hvilke utfordringer på arbeidsplassen som gjør at det er færre som ønsker seg til vervene, sa Jahren.

YS-leder, Hans-Erik Skjæggerud, åpnet sitt innlegg med å gratulere den nyvalgte lederen for YS stat, og nestledere Unn-Kristin Olsen (Parat) og Karin Tanderø Schaug (Norsk Tollerforbund).

Skjæggerud sa at det til tross for noen mørke skyer i horisonten, var gode muligheter for det organiserte arbeidslivet til å påvirke situasjonen i positiv retning.

– Vi står alltid i en omstilling. Nå ser vi mer uforutsigbarhet enn vi er vant med. Fra pandemi til krig og dyrtid er en uvanlig situasjon. Samarbeid er nå det viktigste, og vi må fortsette å arbeide politisk for å ivareta målet vårt om et sterkt og reelt partssamarbeid, sa Skjæggerud.

Powered by Labrador CMS