ThsF-leder Anne-Gro Årmo og nestleder Wenche Husby ønsker velkommen til digital kongress. Foto: Lise Harstad

ThsF-kongressen: Tannbehandlings­skrekk og smittevern i fokus

Tirsdag sitter om lag 250 tannhelsesekretærer i hele landet foran skjermen for å få faglig påfyll. Målet med kongressen, som er den 7. i rekken, er å gi tannhelsesekretærer faglig oppdatering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbundsleder Anne-Gro Årmo og styret i ThsF hadde lenge et håp om å kunne gjennomføre kongressensom en fysisk samling, men koronatiltakene gjorde at en digital kongress var eneste mulighet.

I 2021 er konferansen to-delt. Formiddagens tema er hvordan en kan behandle barn på en god måte, så de ikke utvikler odontofobi (tannbehandlingsskrekk), og hvordan tannhelsesekretæren kan møte engstelige pasienter i alle aldre. På ettermiddagen får deltakerne rykende fersk informasjon om smittevernregler, og en god innføring i hvordan smittevern skal utøves i praksis.

Som vanlig har ThsF kongressen mange spennende foredragsholdere, både eksterne og fra egne rekker. Tannlege Anne Rønneberg som er universitetslektor på odintologisk innstitutt ved UiO er første foreleser. I tillegg vil Lene Helweg-Larsen og Helene Hover, fra Helsedirektoratet delta, det samme vil Horst Bentele fra Folkehelseinstituttet.

Tannhelsesekretærene Laila Aas fra DTK-vatne, Wenche Husby fra Heimdal tannklinikk og Emma Kristvik Pettersen fra Tannhelsetjenestens kompetansesenter NN vil også holde innledninger på kongressen.

Den første ThsF-kongressen ble avholdt i 2009, og gjennomføres annen hvert år. Allerede fra starten i 2009 har kongressen samlet godt over 200 deltakere.

Powered by Labrador CMS