Thomas Cook: Fortsatt uavklart i Norge

Mandag kveld råder det fortsatt uvisshet om hva Thomas Cook-konkursen får å si for ansatte i de norske datterselskapene. Hos Parat står et stort apparat av rådgivere og advokater klare til å bistå medlemmene hvis det blir nødvendig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook er konkurs, og i løpet av mandagen har det vært hektisk i selskapets skandinaviske datterselskaper. Blant disse er reiseselskapet Ving og flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Dette er selvstendige selskaper, og disse er ikke konkurs. Det er derfor en mulighet for at disse selskapene fortsetter driften som før selv om morselskapet er konkurs. Da må i så fall nye eiere inn i bildet.

Stort apparat står parat

Parat har 144 medlemmer i Thomas Cook Airlines Scandinavia og 43 medlemmer i Ving. Parat har et stort apparat klart hvis for å bistå disse medlemmene hvis det skulle bli nødvendig.

Vi følger utviklingen svært nøye, og har tett dialog med våre tillitsvalgte i selskapene, sier forhandlingssjef Turid Svendsen i Parat.

Sekretariat i beredskap

Vårt sekretariat er i beredskap, og vi er parat til å yte bistand uansett utfall. I denne type situasjoner er det viktig for medlemmene å ha noen i ryggen, og dette går rett i kjernen av vår virksomhet i Parat. Vi skal være der for våre medlemmer hvis det brenner, sier forhandlingssjefen.

Les også: Thomas Cook slått konkurs

Powered by Labrador CMS