Tannhelse­pasienters rettigheter styrket

I en ny lovendring er det vedtatt at pasient- og brukerrettighetsloven nå også skal innbefatte tannhelsetjenesten. Et fremskritt for våre pasienter, mener leder av Tannhelsesekretærenes Forbund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lovendringen vil tre i kraft den 1.1.2020. Dette innebærer at pasient- og brukerombudets oppgaver fra og med neste år også skal ivareta tannhelsetjenestens pasienter.

Ombudets oppgave er å ivareta pasientenes og brukernes behov, interesser og rettsikkerhet ovenfor helsetjenestene, og for å bedre kvaliteten i tjenestene. Dette innebærer å bidra til å sikre befolkningen lik tilgang på helsetjenester av god kvalitet, og bidra til å fremme sosial trygghet og ivareta respekten for pasienters individuelle liv og integritet.

Leder av Tannhelsesekretærenes Forbund, Anne-Gro Årmo, mener dette er et viktig steg i riktig retning for å sikre tannhelsepasientenes rettigheter.

– Utvidelse av pasient- og brukerombudets oppgaver til også å innbefatte tannhelsetjenesten er et fremskritt for våre pasienter. Det er naturlig at ombudet også skal ta seg av tannhelsetjenesten, og et skritt i retning av at tannhelsetjenestene er en naturlig del av helsetjenestene, sier hun.

Årmo påpeker også viktigheten av at tannhelsesekretærer viderefører den nye informasjonen til pasienter.

– Det er viktig at tannhelsesekretærene blir oppmerksomme på at lovendringen gir alt tannhelsepersonell en plikt til å informere pasienter og pårørende om denne rettigheten, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS